Hogyan védekezhetek kutyatámadás esetén?
A szituáció legyen a következő:
Egy városszéli, viszonylag elhanyagolt úton bicajozok, mikor az egyik (rossz kerítésű) portáról egy nagy, harcias, agresszív kutya ront ki, és támadóan, fogait vicsorítva, habzó szájjal rohan felém.
Én ekkor lepattanok a bicajról, előveszem a kb. 7,5 cm-s pengehosszú svájci bicskámat, és védekezésképp lekaszabolom és megölöm a támadó állatot.
A kérdéseim tehát ezek lennének igazából:
- Jogosan cselekedtem, hogy megöltem a támadó állatot?
- És feljelenthetem a kutya gazdáját, amiért életveszélyes helyzetet teremtett azzal, hogy a veszélyes állatát nem tartotta kerítés mögött?
"Mivel simán el is menekülhettél volna, így azonnal feltételezhető, hogy nem önvédelemből gyilkoltad meg az állatot."
Kevered az emberek közti önvédelemmel. Kutya esetében nem kell támadási helyzetnek fennálnia, ha egyszer emberre támadt, utána két nappal is megölheted, akkor is jogszerűen jártál el. Sőt elvileg kötelességed is megölni minden olyan állatot, melyről tudomásodra jutott, hogy emberre támadott, amennyiben erre nem vagy képes, akkor meg kötelességed sintért hívni. Mert ha utánad egy gyermek jár arra, aki nem képes megvédeni magát, akkor a kutya ki is fogja végezni és bár téged emiatt felelősségre nem fognak vonni, de majd a saját lelkiismeretnek elszámolhatsz vele, hogy ezt bizony te hagytad életben.
Paprikasprayvel telibefújod.
Meg azért ne öld mert az állatkínzáson mostanság szigoritottak.
MIndenki magyaráz, közben meg el sem olvassa a kérdést.
"elhanyagolt úton bicajozok"
"Én ekkor lepattanok a bicajról"
Ennyit arról, hogy elkerülted-e a helyzetet vagy direkt gyilkolni akartál.
Persze lehet mondani neki a sok hülyeséget, hogy nyugodtan szurkálja le a kutyát. Úgyis őt rángatják meg, ti meg röhögtök és majd hivatkozhat noname válaszolókra.
Köszönöm a válaszokat!
Utolsó:
Nem érted a kérdést, valószínűleg rossz a szövegértésed. A kérdésem elméleti, egy kitalált szituációról szól. Ezt le is írtam az elején, idézem: "A szituáció legyen a következő:".
NEM akarok megölni egy kutyát sem!
Csupán arra vagyok kíváncsi, hogy Magyarországon mi a helyzet az önvédelemmel, ha egy állat támad meg (amely valószínűleg meg akar engem ölni (idézem:"egy nagy, harcias, agresszív kutya ront ki, és támadóan, fogait vicsorítva, habzó szájjal rohan felém.") és én önvédelemből, de nem szándékosan megölöm!
Amúgy NEM akarom bántani azokat az állatokat, melyek engem sem támadnak meg.
"Hogyan védekezhetek kutyatámadás esetén?"
Kutyaszőrrel!!!
Kutyaharapást, szőrével.
"kirakod a bal kezed, hogy arra ráharapjon, aztán a másik kézben lévő késsel addig szúrkálod, amig el nem enged"
Előtte le kell venni a felsődet, kabátodat, pulcsidat, és betekerni vele a karodat. Ha a csupasz alkarodra harap rá egy nagyméretű kutya, azt amputálni kell. Vagy lehet, hogy már nem is kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!