Milyen törvények, jogszabályok vonatkoznak az öngyilkosságot megkísérlő emberekre?
Ha pl valaki felmászik a Lánchíd tetejére és élve lehozzák, akkor akarata ellenére elvihetik kórházba?
Rendőrség ilyenkor miért van ott, milyen intézkedéseket kell tenniük?
Megbüntetik amiért a forgalom elől le kellett zárni a hidat?
Esetleg egyéb jogszabály ide vonatkozóan?
Előre is köszi a válaszokat.
"Ha pl valaki felmászik a Lánchíd tetejére és élve lehozzák, akkor akarata ellenére elvihetik kórházba?"
Mért vihetnék?
"Rendőrség ilyenkor miért van ott, milyen intézkedéseket kell tenniük?"
Semminek, max ha kihívták.
"Megbüntetik amiért a forgalom elől le kellett zárni a hidat?"
Meg.
"Esetleg egyéb jogszabály ide vonatkozóan?"
Igen, az is.
Én csak azt hallottam a tévében, hogy egyszerűen fölmászni nem tilos. Csak akkor, ha megbotránkoztatás vagy mások megfélemlítése céljából mászik föl valaki.
Én sem nagyon értem. De külön mondták, azután, hogy volt valami interjú azokkal, akik a foci vébére csinálták azt a reklámot, amiben valaki tényleg fölmászott vagy föltették a Lánchíd tetejére.
De nem volt szó öngyilkossági szándékról, csak egyszerű fölmászásról.
Ha valaki felmászik egy hídra mint pl. Szegeden is idén ketten tették, de nem öngyilkossági céllal, az garázdaságnak minősül... de ha vki mondjuk egy autópálya hídra (Szeged-Móra Ferenc híd) mászik fel gyalog vagy biciklivel átkelési célból az meg sima szabálysértés.
Ha vki ugrani akar akkor elviszik a mentők, rendőrök, hasonló az előállításhoz, ha a személy ellenáll kényszerítő eszközt kell alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!