Miért van az, hogy be sem léphet 18 év alatti személy dohányboltba?
Figyelt kérdés
Természetesen azt megértem, hogy nem adnak ki egy 14 évesnek dohányt, de az apjával/anyjával, 18 év feletti személlyel miért nem mehet be?2018. júl. 5. 18:20
11/12 anonim válasza:
Ezt én sem értem. Én nem bagózom, de van nálunk egy ilyen bolt, pia is van ott, néha veszek ott Unicumot egy - egy üveggel.
Ha vásárolni megyünk a négyéves kislányommal, a nagy boltban nincs Unicum vagy drágább, belépnék ebbe az egységbe, de nem lehet.
Különben mit lát ott? Na mit? Cigit látott már. Dohányáru van a polcon. Atyaég.
12/12 anonim válasza:
Előrebocsájtom, hogy maximálisan ellenzem a dohányzást. Azonban ez a rendelet úgy ostobaság, ahogy van. Igaz, a célja legkevésbé sem az, mint amit állítanak róla. A dohányforgalmazásban hatalmas pénz van, amire a fidesz és holdudvara méltóztatott ráhelyezni enyves kezecskéjét. Tesznek ezek magasról arra, hogy mennyire káros a dohányzás. Csak ha már csináltak egy nagy marhaságot, hát megfejelték még további marhaságokkal. Ha valóban a 18 év alattiak védelme volna a fontos, akkor prevencióval, felvilágosítással és nem az egyetlen, általuk ismert (bár soha, semmilyen területen be nem vált) módszerrel, a tiltással próbálkoznának. Pénzről szól az egész, ami köré rittyentettek egy butasághalmazt, ami a szándék hitelességét lett volna hivatott igazolni. Láthatjuk, mekkora sikerrel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!