Jegyző szeretnék lenni, kötelező szépen írni, csak azzal van baj nekem, bár írnak nálam is csúnyábban, elég hozzá egy könyvelő 9-12-es végzettség, felkészít az egyetemre, ami szükséges hozzá?
Figyelt kérdés
2018. jún. 29. 20:16
1/5 anonim válasza:
Államigazgatási Főiskola.
Nem kell neked ehhez könyvelő, mert nem a jegyző könyvel.
2/5 A kérdező kommentje:
Értem,köszi a gyors válaszokat ! :).
2018. jún. 29. 21:22
3/5 anonim válasza:
Jegyzőhöz nem kell egyetem, államigazgatási iskola elég, nem kell tudni könyvelni sem.
4/5 anonim válasza:
Jegyző bárki lehet, bármilyen végzettséggel.
Nem közjegyzőről beszélek, hanem jegyzőről.
5/5 anonim válasza:
"Jegyző bárki lehet, bármilyen végzettséggel."
Ez mondjuk nem igaz.
Te a polgármesterről beszélsz, ami egy közakarattal megválasztott tisztség. A jegyző pedig felel a település hivatalának jogszerű működéséért, minden területen. Gyakorlatilag a polgármesteri hivatal adminisztratív "igazgatója"
Ehhez nem elég egy szakmunkásképző, vagy akár egy építész, vagy állatorvosi diploma. Szakirányú végzettséghez kötött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!