Van ilyen törvény? Részletek alább.
Figyelt kérdés
Akartam ma venni egy zacskó tökmagot meg egy kis édességet az egyik coop-os boltban, és mivel kézpénz nem volt nálam ezért bankkártyával akartam fizetni (az összeg 315 ft). Ezt a pénztáros hölgy elutasította arra hivatkozván, hogy törvény mondja ki hogy 1000 forint alatti vásárlást nem lehet bankártyával kiegyenlíteni. Én még soha nem hallottam erről. Igaz ez?2010. jún. 16. 20:04
1/13 anonim válasza:
Ilyen nincs.
én hga 100Ft-tal kevesebb van nálam kp-ban azt is tudom fizetni kártyával.
2/13 anonim válasza:
Törvény nincs. De egyes boltok belső szabályzata szerint nem fogadják el 1000 alatt a bankkártyát, mert az nekik ráfizetéses. És hát nem kötelességük bankkártyás fizetési lehetőséget nyújtani, szóval egy szavad se lehet.
3/13 anonim válasza:
Ez hülyeség, pénzfelvételkor van megszabva, hogy csak 1000 többszöröseit ütheted be felvenni kívánt összegként.
4/13 anonim válasza:
Nincs, köteles elfogadni, ha nem teszi panaszt tehetsz az üzletvezetőnél vagy a fogyivédelemnél ha az is ilyen tahó.
5/13 anonim válasza:
Első vagyok:
én amugy se nagyon hordok magamnál kp-t,és ha egy bébiétel kell a DM-böl pl. akkor csak annyit veszek,és sose szoltak érte.
amugy nem kötelezhetnek arra hogy emiatt vegyek fel pénzt,mert az nem ingyenes nekem.
6/13 A kérdező kommentje:
akkor holnap megint bemegyek és ha újra eljátszák ezt velem,akkor írok a panaszkönyvbe és feljelentem őket a fogyasztóvédelmi főfelügyelőségnél.
2010. jún. 16. 20:24
7/13 A kérdező kommentje:
jaaa..a bolt nem szabhatja meg az összeghatárt,nincs joga!ha biztosít kártyás fizetést akkor el kell fogadnia!
2010. jún. 16. 20:26
8/13 anonim válasza:
de, van joga. Egyébként meg nekik, ha jól emlékszem, valami 200 forintba kerül minden kártyás fizetés...
9/13 A kérdező kommentje:
ha nincs ilyen törvény akkor nincs sztem....még a bank sem szabja meg hogy mennyi a minimális összeg amiért én vásárolhatok..2oo ft-ot vonnak le?sztem senki nem mondta nekik,hogy fogadjanak el bankkártyát is...mind1 holnap előtte megkérdem a fogyasztóvédelmiseket és ha nincs joguk,akkor jöhet a vásárlás....
2010. jún. 16. 21:03
10/13 A kérdező kommentje:
meg már ne is haragudj meg,de olvasd már el a kérdés alatt mit írtam...EGY OLYAN TÖRVÉNYRE HIVATKOZOTT AMI NEM IS LÉTEZIK......sztem ennyi...
2010. jún. 16. 21:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!