Szabadúszás, Kata! Elkezdek egy pl két hetes munkát úgy, hogy még nem vagyok katás, de addigra, mire a számlát kiállítom a munka befejeztével már meglesz a kata. Így lehet, ugye?
Igen, meg lehet csinálni, semmi szabálytalanság nincs benne: a lényeg, hogy amikor a számlát kiállítod, már meglegyen a vállalkozás. Érdemes hó elején kezdeni, mert akkor is teljes KATA összeget kell fizetned egy hónapra, ha már csak 1-2 nap van hátra a hónapból, erre figyelj az időzítésnél!
By the way: én nem állnék neki semmilyen munkának úgy, hogy nem fizetnek nekem előre. Oké, értem, hogy neked így most anyagilag könnyebb, de nehogy aztán úgy járj, hogy nem fizetnek ki, a katát viszont akkor is perkálnod kell.
"én nem állnék neki semmilyen munkának úgy, hogy nem fizetnek nekem előre. "
Én meg nem fizetnék olyan munkáért,amihez még hozzá se fogtak. Szerintem elég sokan vagyunk így ezzel.
Köszi a válaszokat.
Én elég sokat hallottam arról, hogy nem fizetik ki az embert. Ezt megelőzve kell egyrészt szerződés, másrészt meg ti mit gondoltok arról a köztes megoldásról, hogy az elején 50%-t kell kifizetnie az ügyfélnek és a maradék 50%-t majd akkor ha átadtam a kész munkát és leokézta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!