Mi annak a törvénynek a száma, ami kimondja, hogy a rendőrök csak jogerős bírósági végzéssel, végrehajtó kérésére lakoltathatnak ki valakit a bérletéből?
Próbáltam rákeresni, de nem találom.
Tudnátok segíteni?
Akkor passz. :(
Esetleg foglaljátok írásba a "szóbeli megállapodásnál" jelen lévő tanúkkal, hogy ők jelen voltak, amikor megbeszéltétek a tulajjal, hogy beköltözöl, x Ft bérleti díjat fizetsz stb., szóval mindent, ami elhangzott.
Egyébként a Lakástörvény szerint a bérbeadás kötelezően írásos szerződéssel jön létre, szóval a tulaj törvényt sértett.
Meg valószínűleg nem is adózik - vagy számlát, vagy nyugtát kellene adnia minden befizetésről, ha készpénzben fizetsz. Úgyhogy akár jelezheted is neki, hogy ha nem hagyja abba a görénykedést, akkor felnyomod a NAV-nál, az meg súlyos százezrekbe fog kerülni neki (nem csak az elmulasztott adót fogják behajtani rajta, hanem a kamatokat is, ill. a bírság is 6 jegyű...)
....
Az "okoskáknak" meg csak szólok, hogy hiába nem tetszik, amit írtam, ez van, a záradékolt közjegyzői szerződéshez is szükséges a bírósági végzés, csak a lakáskiürítési per nem. Tulajdonosként és bérlőként is több éves tapasztalatom van.
11-es, köszönöm a segítséget!
Az adó kérdés az nem kérdőjeles, büszkén beismerte, hogy ő egy forint adót se fizetett ki, amióta perkálom neki a bérleti díjat, sőt, még a rendőröknek is megmondta...
A rendőröknek mondhatja, mivel adócsalás és hasonló ügyekben a rendőr szintén nem jogosult eljárni.
Szóval kizárólag a NAV-nál lehet felnyomni. Ha jól tudom, akár névtelen bejelentéssel is. Bizonyára szeretik az ilyen hülyéket, akik "kishalak", tehát nyugodtan lehet őket több százezerre bírságolni plusz az elmaradást behajtani rajtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!