Hogy lehetek bírósági végrehajtó?
Jogi diploma kell hozzá?
8 osztályos vagyok, pályaválasztás előtt..
Kiváló tanuló vagyok.
Ezen gondolkodom, meg a közgazdászon...
A linkelt oldalról,még nem tudtam meg,hogy jogi diploma kell hozzá? És semelyik más oldalon...
Vagy ""csak"" "elég" hozzá egy ..pl:gazdálkodás-menedzsment; agrármérnök; Nav pénzügyi projektmenedzser ...
? Még mindig ez a kérdés..
A bírósági végrehajtó csak jogi végzettséggel lehetsz.
De már végrehajtó - helyettesnek is ez kell.
A végrehajtó szakvizsga az elvárás a kinevezéshez sok más egyéb feltétel mellett, de a jogi szakvizsga - ami lényegesebben nehezebb a végrehajtói szakvizsgánál - bizonyos könnyítést jelent a kinevezésnél.
Komolyan??
Sok végrehajtó van aki nem jogász...
Nem viseli a dr'-i titulust,pedig jogi egyetemeken a nevedhez adják..
"Komolyan??"
Igen. Komolyan.
"Sok végrehajtó van aki nem jogász..."
Volt. Valamikor. 2011 környékén változott a szabályozás, azóta kinevezési feltétel. 2022. év végéig kell jogi végzettséget szereznie annak, akinek nincs.
"Nem viseli a dr'-i titulust,pedig jogi egyetemeken a nevedhez adják.."
Ez semmit nem jelent.
Én sem viseletem a Dr. címet a nevem előtt, míg a végrehajtásban dolgoztam.
De ügyvédjelöltként már kellett, kötelező volt.
Azta!
Te ügyvéd vagy!!!
Istenem!!!
Nem gondoltam volna,hogy ilyen nagy emberek is ide "járnak" válaszolni!
Félreértés ne essék. Nem rossz indulatból mondom..
Az utolsó elég régen mehetett nyugdíjba.
Javaslom, olvasd el a Vht. vonatkozó bekezdését. Kétszáznegyven körül, fejből nem vágom. Csak jogi diplomával rendelkező személy lehet vegrehajtó, de helyettes is.
Akinek nincs diplomája (korábban valóban nem kellett), annak 2022.12.31-ig meg kell szereznie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!