Önálló bírósági végrehajtó miért nem küldi meg mint végrehajtást kérőnek az eljárásaiban kapott felkeresett válaszleveleket?
"Többször is kértem a végrehajtót hogy a Vht. előírásainak megfelelően szíveskedjen megküldeni az eljárásaiban megkereséseire kapott írásos válaszleveleket."
A végrehajtónak nincs ilyen kötelezettsége.
Lehet éppen jó fej, és megküldheti Neked, de ez nem törvényi előírás.
"Mindig azt írja hogy a pártnak vagyona lefoglalható ingóságokkal nem rendelkezik, bank számlával nem rendelkezik adós FKgP.
A végrehajtó nem, ukrán pénzbehajtó. A bíróság határozatát hajtja végre az erre vonatkozó előírások szerint. Ha az adósnak nincs lefoglalható vagyona, a végrehajtó - törvényileg - nem tehet semmit.
"Bizonyított hogy márkás személy gépkocsikkal járnak a vezetők, Bp. Kinizsi ut 22. ben van az adós Pártszékháza."
Mivel bizonyított? Azzal, hogy láttad?
A gépjármű nyilvántartás adatai a mérvadóak, nem a Te véleményed.
Lefoglalni csak akkor tud autót, ha az adós nevén is van az autó. Az "azzal jár" az kevés.
"A végrehajtó írásban utasított arra hogy küldjem meg neki a tulajdoni lap másolatát, és a gépkocsijuk forgalmi rendszámokat,a Gépkocsijuk bejegyzéseivel."
Végrehajtást kérőként a Te dolgod, minden olyan adat, info rendelkezésre bocsátása, ami a végrehajtás megindításához kell.
Nem mellékesen Neked kell rendelkezni arról is, hogy az adós milyen vagyontárgyaiból kérsz kielégítést.
"Öt éve a végrehajtó nem tesz semmit ez ügyben, amikre hivatkozik azokat a személyes ügyintézésemkor bizonyítani nem tudta. Törvényes a végrehajtótól az amire most kötelezett (a fentiekben ismertetett eljárásokra)?"
Igen. Törvényes.
"Szerintem ezek a végrehajtó eljárásaira tartoznak nem pedig a végrehajtást kérő részére."
Rosszul tudod. Ezek a Te feladataid.
"Szerintem megalapozott a gyanú arra hogy a végrehajtó összejátszik adóssal és ezzel fen állhat a végrehajtó részéről a hivatali visszaélés, az adós részéről pedig a tartozás fedezetének az elvonása."
Bizonyítékod is van erre?
Vagy csak az a bajod, hogy nem értesz a (végrehajtási) joghoz, így fogalmad sincs az eljárásról és ezért nem tetszik a jelenlegi helyzet?
Sajnos Magyarországon már igazságszolgáltatások nincsenek, a végrehajtókat, a multikat, a munkáltatókat a bíróságoknak feladatuk az hogy a perből mindenáron kimentsék az ilyen tisztességtelen sz*r alakokat.
A véleményedhez jogod van, még akkor is, ha csak a keserűség beszél belőled és ezért emeletes hülyeségeket hordasz össze.
Mit javasoltok az ügyemre?
Személyes ügyfélfogadási napon keresd fel a végrehajtó - helyettest, ill a jelöltet és érdeklődj az ügyszám alapján az ügyed állásáról.. A végrehajtót vagy ott éred az irodában vagy nem, de a helyettes és a jelölt mindig ott van. Ök segíteni fognak.
Ha végképp nem megy, hatalmazz meg egy ügyvédet.
Ügyvédként szoktam találkozni a végrehajtókkal.
Kevés kivételtől eltekintve a végrehajtók szabályosan járnak el.
Megint más kérdés, hogy a díjjegyzékük mennyire méltányos egyébként, de ez jogalkotási probléma...
A végrehajtókra érkezett panaszok között nagyon sok az alaptalan.
Ennek sokkal inkább az az oka, hogy az ügyfél nem ért a végrehajtáshoz, így nem is tudja, hogy mi történik és miért...
Valamint egy vesztett bírósági ügy kötelezettje számára külön pofon a végrehajtás, még akkor is, ha az teljesen szabályszerű.
Valójában ilyenkor az adós igazából az alapeljárást sérelmezi, a volt peres feleire haragszik valójában. A végrehajtó - bár a dolgát végzi - igazából csak "rosszkor van rossz helyen".
#4: Igen, a végrehajtók tök becsületes, jótétlelkek, és csak az ügyfelek kukacosak. Az én eseteim is mind alaptalanok, ugye?
1. A bíróság külön határozatban felfüggesztette a végrehajtást a per lezárultáig, de mivel a másodfokú bíróság visszautalta új tárgyalásra a pert az elsőfokú bíróságnak, mire a végrehajtó úgy döntött, hogy ő akkor folyatja a végrehajtást és levonja a fizetésemből. A bíróságon jeleztem mindezt, szerintük a végrehajtás felfüggesztése érvényben van.
2. Kaptam egy értesítést, miszerint az ingatlanom árverésre kerül. A papíron egy vad idegen ingatlan adati szerepeltek, vad idegen személyek személyes adataival, az egész ügyhöz semmi közöm.
3. felerészben tulajdonosa vagyok egy lakásnak, amire a másik tulajdonos tartozása miatt, az ő résztulajdonára árverést rendeltek el. A végrehajtó lefolytatta az árverést és eladta egy maffiózónak potom áron a tulajdonrészt úgy, hogy nem is értesített semmiről, holott előárverezői jogom lett volna.
4. Stb.
Szóval tisztelt ügyvéd úr, én úgy vélem, hogy egyáltalán nem nevezhető többnyire szabályosnak a végrehajtók ténykedése, és igencsak ráfére, hogy az egész rendszert újragondolják.
Egyetértek...
Tisztelet a kivételnek, mert én is találkoztam ilyennel.
És pocsék ügyvéddel is. Ha rá hallgatok, soha nem nyerem meg a pert.
Akkor ti még jól jártatok, mert hajlandó volt jegyzőkönyvet felvenni. Nekem ez sem sikerült, megtagadták a jegyzőkönyv felvételét.
De amit írtál a kimentéssel, azzal sajnos egyetértek.
Azt hiszem mindkét oldal részéről nagyon aktuális lenne már szétcsapni a végrehajtók közt, mert amit művelnek az felháborító.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!