Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért nem közli a kúria a...

Miért nem közli a kúria a döntést?

Figyelt kérdés
Gyerekelhelyezési perben vagyok. volt egy ideiglenes ítélet, ami nekem kedvezett 2015 márc 31 óta az elsőfokú ítélet mivel pszichiáterhez jártam, ellenem ítélt (ugyanaz a bíró) 2.fokon sikerült bebionyítani, a helyzet tett azzá a volt férjem azon mesterkedett hogy kiidegeljen, és így a 2. fok nekem kedvezett. A volt férjem beadta a kúriára a felülvizsgálati kérelmét. Gyermekem jól tanul, jó helye van, egészségesen nevelkedik, kiváló iskolai jellemzést is kapott mikor 2.fokra készüljünk. Kúria közölte, hogy döntést hozott de kéri a nyilatkozatot 3 napon belül hogy szeretnénk-e ha anonym módon közzétennék a bíróság honlapján a döntést.És addig nem adják ki. Ez ember ellen vétett bűncselekmény... Miért nem adják ki? Vajon a 2.fokot milyen gyakran szokták hatályon kívül helyezni, főleg ha a 2.fok törvényes keretek közt zajlott?

2018. jún. 6. 23:20
 1/3 anonim ***** válasza:

"Kúria közölte, hogy döntést hozott de kéri a nyilatkozatot 3 napon belül hogy szeretnénk-e ha anonym módon közzétennék a bíróság honlapján a döntést.És addig nem adják ki." - Nyilatkozol és megkapod a döntést. A Kúriának azért kell a beleegyező nyilatkozat, mivel az általa hozott döntések kvázi precendensjogként értelmezhetőek és más, hasonló ügyekben is hivatkozhatóak.

Miért nem nyilatkoztok?

2018. jún. 7. 06:49
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem tök mindegy? Világosan le van írva, hogy kell nekik egy nyilatkozat, utána kiadják. Mit kell ezen xarozni?

Szerintem írd ki inkább a jogi kategóriába, csak előbb add be azt a nyomorult papírt.

2018. jún. 7. 07:30
 3/3 anonim ***** válasza:

A reggeli leveledre válaszolva:

Én nem vagyok jogász, de véleményem szerint abban a levélben, amiben értesítettek, hogy nyilatkoznod kell, leírtak mindent, többek között azt is, hogy milyen formában és mikor közli veled a Kúria a döntését. Bár nem ismerem az ügyed körülményeit, de elhiszem, hogy kikészít a dolog és várod a döntést, de most még türelemmel kell lenned; mást sajnos egyébként sem tehetsz.

2018. jún. 7. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!