Ha az autó elé lép valaki akkor ki a hibás?
Figyelt kérdés
Ha valaki körülnézés nélkül le lép az autó elé ott, ahol nincs gyalogátkelő és az el ütni, akkor ki a hibás?2018. jún. 3. 10:21
11/13 anonim válasza:
Minden autósnak tudomásul kell/ene vennie, hogy a gyalogosok és a kerékpárosok a közlekedés legsérülékenyebb és a legképzetlenebb résztvevői, akikre - szabály ide, elsőbbség oda - az autó vezetőjének kell hatványozottan figyelni.
Ha mégis megtörténik a baleset a gyalogos kivédhetetlen hibájából, akkor is egy életen keresztül kísérti az autó vezetőjét, még ha nem is ő volt a hibás és felmentik.
Nekem 1979.X.29 óta van jogosítványom, bejártam autóval Magyarországot és Európa nagy részét, több százezer km. megtétele után szerencsésnek mondom magam, hogy nem volt balesetem!... és ezt most azonnal le is kopogtam, mert ehhez tényleg kell egy nagy adag szerencse is, az odafigyelésen kívül.
12/13 anonim válasza:
6-os KRESZ-t ugye nem tanultál?
13/13 A kérdező kommentje:
#10 ez nem kereszteződésben volt, hanem sík egyenes szakaszon.
2018. jún. 3. 12:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!