Közigazgatási birságot hogy tudom közmunkával ledolgozni?
Kaptam egy 50 ezres közigazgatási birságot. Papirra nincs ráirva csak annyi hogy ide meg oda fizessem be.
Ledolgozhatò vagy muszály lesz fizetnem?
Az enyémmel ellentétes tartalmú válasz miatt próbáltam utánanézni. Jogszabályt nem találtam, csak régebbi cikkeket, amik szerint lehetett, ill. egy 2016-ost, amiben azt írták, hogy már nem lehet...
Szóval gondolom, akkor megszüntették ezt a lehetőséget.
Szabálysértés esetén fennáll a lehetőség:
2012. évi II. törvény
"13. § (1) A szabálysértési hatóság a határozatában, illetve a bíróság a végzésében tájékoztatja az eljárás alá vont személyt a meg nem fizetett pénzbírság közérdekű munkával történő megváltásáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie arra, hogy az eljárás alá vont személy a meg nem fizetett pénzbírságot milyen tartamú közérdekű munkával válthatja meg, valamint arra is, hogy a közérdekű munka végrehajtása céljából az állami foglalkoztatási szervnél jelentkezhet."
Köszönöm a válaszokat.
Sajnos nekem csak annyit irtak bele hogy határidőre fizessem be külömben adòk mòdjára történő behajtásròl intézkednek.
ill kérhetek halasztást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!