Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha az iskolában lefújok...

Ha az iskolában lefújok valakit önvédelmi sprayvel, vagy sokkolóval megrázom, mit kaphatok érte?

Figyelt kérdés
De ha tegyük fel, betöltöttem 14. életévemet, és valamelyik önvédelmi eszközzel 'ártok' egy osztálytársamnak, akkor ő tehet feljelentést? Vagy az iskola? Esetleg lerendezik egy beírással vagy netán fegyelmit indítanak? (Persze nem random poénból, hanem mert direkt ki akar készíteni, és zaklatnak megállás nélkül többen is már egy ideje.)

2018. máj. 22. 21:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Iskolába olyat ne vigyél, tapasztalatból mondom.

Én is hordtam a táskámban, egyszer mikor elmentem WC-re a padtársam kivette, azt hitte hogy hónalj dezodor és magára fújta. Nem csak ő visított hanem az egész osztály köhögött, még az iskola folyosólyán is annyira lehetett érezni hogy aki ott volt köhögögő görcsöt kapott és folyt a könye.

2018. máj. 23. 13:04
 12/13 anonim ***** válasza:
Ne alkalmazz erőszakot, szólj tanároknak, igazgatónak, ofőnek, szülőnek és utána rendőrségnek.
2018. máj. 23. 19:20
 13/13 anonim ***** válasza:
38%

Drága barátaim! Sehol nem írt a kérdező önvédelemról. Azt firtatja, hogy ha önvédelmi eszközzel árt valakinek, azért kaphat-e büntetést. Igen, ez bűncselekmény. Sem gázspray-t, sem elektromos sokkolót nem birtokolhat. Utóbbit felnőtt sem.

Ha jogos védelmi helyzet áll elő, akkor bármivel védekezhet, a károsodás a támadó kockázata. Tehát azért nem vonnák felelősségre, de ezen eszközök birtoklásáért igen.

2018. máj. 24. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!