Adott egy lakóingatlannak a tulajdoni lapja.3/6 részben tulajdonos, majd a 3 gyermek 1/6-1/6-1/6 részben. A 3. bejegyzésben egy követelő cég van bejegyezve. Honnan tudom, hogy melyik tulajdoni részre érvényes a követelés?
A III. részbe annyi van írva:
bejegyző határozat,érkezési idő:*****/dátum
Végrehajtási jog ******Ft,azaz XF Ft tőke és járulékai erejéig.
Az utalás szerinti sorszám alatti illetőségre. Dr XY önálló bírósági végrehajtó.
vh.***.V.****/év/** számú megkeresése alapján.
Utalás:II/5.
Jogosult:Behajtó cég
cím: a cég címe
A kérdés lényege,hogy annak van végrehajtandó tartozása,aki a tulajdoni lapon a II. részben 5.-nek van feltüntetve?
A csavar annyi,hogy a 3/6 tulajdoni rész mellett még van 3/6 rész özvegyi jog,és gondolom ezért nem tesz semmit a végrehajtó. Csak ebben a II/5 bejegyzésben pont egy olyan neve áll,akiről nem gondoltuk volna ,hogy végrehajtás alá kerül valaha,és most sem tudni,csak a tulajdoni lapot lekértem kíváncsiságból,és így láttam meg.
Nincs az egész házra!
Annak az egy embernek a tulajdonára van bejegyezve.
És nem "nem tesz semmit" a végrehajtó, az özvegyi jog ellenére akár el is árverezheti (persze az özvegyi jog fenntartása mellett) más kérdés, hogy mennyi a piaci értéke egy özvegyi joggal terhelt 1/6 tulajdoni hányadnak.
Egy biztos, "magától" nem fog megszűnni a vh. jog bejegyzés.
off.:
lepontozós "kollégának" üzenem meg is lehet szólalni, ha valamit máshogy gondol!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!