Sűrglősségi esetben gyorshajtás miatt büntetést hogyan lehet mérsékelni?
Német autóval Magyarországon lakott területen ma 120-al mentem mert megcsípett egy mérges darázs a nyakamon bevörösödött,feldagad a nyakam és zsibbadt már a karom is.
Mikor küldik ki a papírt Németbe? Menjek-e holnap orvosi papírral a rendőrségre?
Vezetésre nem alkalmas állapotban nálunk nem igazán szabad vezetni. A darázscsípés után fél úton vagy a feldagadt nyak miatt fulladás és az anafilaxiás sokk között, hát az minden csak nem vezetésre alkalmas állapot.
Ezt így nyugodtan írd meg a rendőrségnek, azt valszeg kiküldik az e miatt kiadható 9 pontot is.
Ha ilyen gondod van akkor hívd a 112-t és várd meg a mentőket a helyett, hogy vezetésre nem alkalmas állapotban száguldozol.
Nyilván elég stresszes helyzet lehetett, de nem tűnik okos döntésnek életveszélyes állapotban száguldozni, mert önmagad mellett mások életet is komolyan veszélyeztetted. Természetesen a bíróság ezzel együtt ezt a körülményt is mérlegelni fogja, de hogy enyhítő vagy súlyosbító körülményként, az jó kérdés.
Ha ilyen helyzetbe kerülsz, kérj segítséget. Például kérj meg egy másik autóst , hogy vigyen százhússzal orvoshoz. Még mindig jobb, mint elájulni és letarolni a sarkon az óvoda kerítését.
Annyiszor volt ez már téma.
Nem elég, hogy szarul vagy, még száguldozol is, hatványozod a balesetveszélyt.
Ha rosszul vagy, mentőt kell hívni.
Eleve agyilag gyenge az ilyen ember aki így gondolkozik, erre még csökkenti a vezetési képességiet a pánik, meg a rosszullét és még gyorshajt is.
Alapvetően igazatok van, nah de a 112? Ott olyan gyökerek ülnek, hogy felőlük meg is dögölhetsz.
Volt egy halom cikk is már erről, hogy szart sem tudnak, nem tudják hova kell küldeni a mentőt/rendőrt.
Sajnos volt benne részem nekem is. Elmondtuk rendesen, hogy hanyas számú útra kell jönni (2 számjegyű, nem kukutyin mellette kis mellék út), erre elkezdi a nő, hogy melyik km szelvény?
Kellett vagy fél óra mire jött valaki. Hamarabb kijöttek azok a rendőrök akiket egy másik autós hívott direktben (az Örsöt hívta közvetlenül)
Szóval azt sem tartom én se teljesen jó ötletnek, hogy félájultan valaki 120-al repeszt, de a 112 se a legmegbízhatóbb, sajnos.
Nos, 200E HUF-ba fog kerülni és 8 pontba.
A rendőrség helyébe fel is jelentenélek, és ha Én lennék a bíró akkor soha nem is lenne jogsid többet, sőt azonnali fejbelövés.
És ha elütöttél volna 10 gyereket és 8 felnőttet?
Végül is ha a te gyerekeid és szüleid, akkor nem kár értük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!