Milyen lehetőségeim vannak ha az iskola nem válaszolt egy kérvényre több mint 30 napja?
A másik hogy személyesen akartam bevinni, de a titkárnő elutasított hogy csak postai úton, és majd válaszolnak.
Nem tudom hogy ez törvényellenes volt-e, de mind1, én feladtam postán, megvan a tértivevény is. 3 napja járt le a 30 nap.
Mivel kérvényről beszélsz, tehát szeretnél tőlük valamit, nem érdemes bekeményíteni.
Panasszal (esetleg később) az iskola "gazdájához" lehet fordulni, ami lehet az állam, egyház, alapítvány, ... de várj még!
Akkor ne várjon, bánom is én!
3 nap telt el, én megvárnám még ezt a hetet, hétfőn kérnék egy időpontot a titkárnőtől a dirihez, mondván, hogy TÖBB mint egy hónap telt el és nem jött válasz, nem látom értelmét a további várakozásnak.
Aztán majd meglátja, hogy állnak hozzá és aszerint lép tovább!
Aki kér, az legyen diplomatikus, ... egy bizonyos határig.
Tudom!
Csakhogy a jogszabályok értelmében a hivataloknak 30 nap a válaszadási határidő. Mindenütt, nincs kivétel.
Ez most 3 nappal lett túllépve.
És ezzel most nem azt akarom mondani, hogy ez frankó és lehetőleg a 30-ik napon kell válaszolni, de ezen az intervallumon belül nem lehet őket nyaggatni, mert erre hivatkoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!