Angliában második évemet járom college-ban. Jövőre mik a lehetőségeim? (Mindenki aki jártas az angol sulikban, HELP! )
Remélem ide tévedt pár angliai college/uni diák, nekik szánnám ezt a kérdést leginkább. (Vagy bárki aki olvassa.)
A második évemet járom college-ban, level 3 business IT szakon. Jegyeim nekem a legjobbak az osztályban, illetve a tanárral néztük is, hogy elég UCAS pontom lenne az egyetemre. Viszont a Uni az 3 éves, és egy tanév 9 ezer font. Ezt ejtettem is, mivel nem szeretném lekötni magam további 3 évre ebbe az országba, illetve nem akarok diák hitelbe belekeveredni.
A tanárom említette az apprenticeship-et. Ez milyen lehet? Szakmai gyakorlatot ad? Milyen hosszú? Hogy zajlik? Van valami computing vagy business terén is?
Vagy szerintetek már el is mehetnék dolgozni ezen a szakon? Persze pár évig úgysem lesz kiemelkedő fizetésem, első sorban a tapasztalat szerzés lenne a fontos. (Egy üzletember ismerősöm szólt hogy lehetnék az asszisztense, nem tudom hogy azzal vagy az apprenticeship-el járnék jobban?)
Vagy gondoltam arra is hogy jövőre kihagynék egy teljes évet. Olyankor mivan? Szeretnék hazamenni erre a hosszabb időre, esetleg alkalmi munkákat kopróbálgatni, szabadnak lenni/cikázni a két ország között, utána ismét kijönni Angliába és nekiállni dolgozni.
Szerintetek mit kezdjek magammal?
Mindenki véleményét szivesen fogadom.
Köszi a választ :)
Sajnos még mindig döntésképtelen vagyok... 3 év az rengeteg idő, én meg már terveztem hogy a jövő évemet Magyarországon töltöm tapasztalatszerzés és nyaralásképpen is. Esetleg utána évben visszajöttem volna ide is dolgozni.
Ma a progress coach-ommal beszélgettünk az egyetemmel kapcsolatban. Mondta hogy nagyon kedvező a diákhitel és meg is fogott vele. Viszont még mindig soknak tartom azt a 3 évet, hogy addig le legyek ismét láncolva ebbe az országba.
Ráadásul az angol GCSE-m sincsen meg, jelenleg is csak Functional skills level 2-őt csinálok.
Viszont Business IT (level3) szakon vagyok és tavaly 4 merittel és 2 distinctionnel végeztem. Kiszámoltuk, ha ebben az évben is ilyen jegyeket kapok, akkor 110 Ucas pontom lehet, ami a jobb egyetemekre is elég. De az angolom az még mindig nincs meg.. Ilyenkor mi a teendő, nem tudod? :/
Mert a ez akadály, akkor legalább nyugodt szívvel mondok nemet az egyetemre. De ha így is elfogadnábak egy pl 80 Ucas pontos szakra, akkor meg nem lenne szabad kihagyni, mégis csak sorsdöntő lehet ez a +3 év..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!