11 éves menetdíj tartozást behajtathat a MÁV, ha nem kaptam róla kézhez semmilyen felszólítást, értesítést?
Ha letiltották a fizetésedből akkor ez azt jelenti,hogy a MÁV bíróságra vitte az ügyet,és a pert megnyerte.Mivel csak birói határozattal lehet letiltani valakinek a fizetéséből a tartozást.Ilyen esetben viszont biztos vagyok benne,hogy a MÁV többször írt levelet neked,de soha nem vettétek át,vagy nem reagáltatok.Ugyanis a bíróságon a feljelentőnek(ebben az esetben a MÁV-nak)dokumentumokkal kell igazolni,hogy ők többször is próbálták a kapcsolatot felvenni veled.
Az elévülésről annyit,hogy általában 5 évig tart az elévülés ideje,de csak akkor évül el,ha az 5 év alatt nincs értesítés,nem tesznek lépéseket az ügyben.Minden egyes intézkedéssel az évülési idő kitolódik,és onnantól indul újra az évülési idő..A te esetedben nem évült el,hiszen bírósági per lett belőle...(vagyis folyamatosan mozgásban volt az ügyed)
Ha úgy érzed,hogy jogtalan,akkor írj a MÁV.nak,egy fellebbező levelet amiben nem értesz egyet a döntésükkel,és kérd ki a hivatalos iratokat...Majd indíts el a feljelentést a MÁV ellen,hogy "jogtalanul" elvették a pénzedet.
Sok sikert
Második vagyok.
"ajánlott levélként értesítést kapjak?"
Nem nem kell.Minden levelet amit ők elküldtek neked,azt a MÁV regisztrálja,hogy postára adta.A nem ajánlott levelek is hivatalos leveleknek számít.Így viszont ők tudtak érvelni avval,hogy rendszeresen értesítettek téged.
A költözködéssel nem mented ki magad a felelőság alól,mert avval fognak érvelni,hogyha költözik valaki aki adja meg a legközelebbi címér ahová a leveleit tudják továbbítani..Te nem jelezted az új címedet,így ők ezt nem tudhatták,hogy nem laksz már ott..Egyébként írtad,hogy van nálad egy olyan levél ami 5 évvel ezelőtti címed van.Mivel ez a levél valahogy hozzád került,már akkor gyorsan jelezni kellett volna a címváltozásodat...De gondolom nem tetted meg..
Szerintem a bíróságon a MÁV tudta igazolni,hogy rendszeresen értesített,de te nem reagáltál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!