Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » 11 éves menetdíj tartozást...

11 éves menetdíj tartozást behajtathat a MÁV, ha nem kaptam róla kézhez semmilyen felszólítást, értesítést?

Figyelt kérdés
Kamatostól letiltották a fizetésből...
2010. jún. 14. 12:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy ha 3 éven belül nem hajtják be akkor már nem lehet nekik. De nem mondom 100%-ra. Nekem egyszer olyan volt. Hogy kiküldtek egy büntetést, hogy az egyik városban bérlet és jegy nélkül utaztam a buszon. Én másik városban jártam közép suliba, tehát esélytelen volt. Gondolom vmelyik volt oszitársam diktálta be a nevem, nem tudom. De anyu ment az ügyvédhez és nagy huza vona után elintézték.
2010. jún. 14. 12:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha letiltották a fizetésedből akkor ez azt jelenti,hogy a MÁV bíróságra vitte az ügyet,és a pert megnyerte.Mivel csak birói határozattal lehet letiltani valakinek a fizetéséből a tartozást.Ilyen esetben viszont biztos vagyok benne,hogy a MÁV többször írt levelet neked,de soha nem vettétek át,vagy nem reagáltatok.Ugyanis a bíróságon a feljelentőnek(ebben az esetben a MÁV-nak)dokumentumokkal kell igazolni,hogy ők többször is próbálták a kapcsolatot felvenni veled.

Az elévülésről annyit,hogy általában 5 évig tart az elévülés ideje,de csak akkor évül el,ha az 5 év alatt nincs értesítés,nem tesznek lépéseket az ügyben.Minden egyes intézkedéssel az évülési idő kitolódik,és onnantól indul újra az évülési idő..A te esetedben nem évült el,hiszen bírósági per lett belőle...(vagyis folyamatosan mozgásban volt az ügyed)

Ha úgy érzed,hogy jogtalan,akkor írj a MÁV.nak,egy fellebbező levelet amiben nem értesz egyet a döntésükkel,és kérd ki a hivatalos iratokat...Majd indíts el a feljelentést a MÁV ellen,hogy "jogtalanul" elvették a pénzedet.

Sok sikert

2010. jún. 14. 13:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Az elmúlt 11 évben többször költöztem, így nem vehettem át az értesítést. A letiltáson is olyan cím szerepel, amiről 5 éve elköltöztem. Nem kellett volna minimum ajánlott levélként értesítést kapjak?
2010. jún. 14. 13:26
 4/12 anonim ***** válasza:

Második vagyok.

"ajánlott levélként értesítést kapjak?"

Nem nem kell.Minden levelet amit ők elküldtek neked,azt a MÁV regisztrálja,hogy postára adta.A nem ajánlott levelek is hivatalos leveleknek számít.Így viszont ők tudtak érvelni avval,hogy rendszeresen értesítettek téged.

A költözködéssel nem mented ki magad a felelőság alól,mert avval fognak érvelni,hogyha költözik valaki aki adja meg a legközelebbi címér ahová a leveleit tudják továbbítani..Te nem jelezted az új címedet,így ők ezt nem tudhatták,hogy nem laksz már ott..Egyébként írtad,hogy van nálad egy olyan levél ami 5 évvel ezelőtti címed van.Mivel ez a levél valahogy hozzád került,már akkor gyorsan jelezni kellett volna a címváltozásodat...De gondolom nem tetted meg..

Szerintem a bíróságon a MÁV tudta igazolni,hogy rendszeresen értesített,de te nem reagáltál..

2010. jún. 14. 13:32
 5/12 anonim ***** válasza:
Bocsánat félre értettem.Nem levél volt hanem a letiltás..Mindegy.A lényeg,hogy neked jelezni kellett volna a postacím változását..(általában ha elköltözünk megadunk egy postacímet ahová lehet küldeni a még jövő leveleket)Én is költözködtem,és vagy a szomszédomat kértem meg,hogy vegye át a postámat,vagy a postán megadtam az új címet ahová továbbíthatják a leveleket.
2010. jún. 14. 13:37
 6/12 A kérdező kommentje:
Mindegyik költözésnél tudták, hogy hova költöztem, de ha az új lakó nem továbbítja nekem, vagy simán kidobja, akkor nem kapok értesítést, viszont ők mossák a kezeiket, hogy értesítve voltam? Ne érts félre, nem akarok kibújni alóla. Csak azzal van problémám, hogy 11 évig egy papírt sem kapok róla, aztán letiltják egy szó nélkül a fizetésem 11 évnyi kamattal...
2010. jún. 14. 15:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Értem mit akarsz mondani,és megértelek,de sajnos tényleg az a helyzet,hogy a MÁV értesített téged rendszeresen..Ők nem kötelesek téged égre-földre keresni.Ők elküldték a megadott címre a leveleket/felszólításokat,így joggal mentek a bíróságra,hogy pereskedjenek..nem sokat tudsz tenni.Csak azt amit már korábban megírtam,hogy felkeresed a MÁV jogi osztályát,és kikéred a határozatot.Egyébként kellett volna kapnod egy birói végzést is amiben leírják,hogy miért vontak le a számládról,és milyen ügyben jártak el ellened..Ezeket a MÁV is megkapta,és tőlük is elkérheted.Majd ha gondosan átnézted(akár egy jó ügyvéddel) talán találsz olyan pontot amiben hibáztak,és fellebbezhetsz.De fellebbezhetsz most is,csak kérdés,hogy érdemes-e..
2010. jún. 14. 17:00
 8/12 anonim ***** válasza:
38%
Nem, 11év után már lecummanthat a máv.
2010. jún. 14. 20:20
 9/12 anonim ***** válasza:
nem értem, most kérdezed hogy letilthat e, kisbetübe meg oda irod hogy letiltotta kamatostul együt... akkor most mivan? mire vagy kiváncsi?
2010. jún. 15. 02:01
 10/12 A kérdező kommentje:
Az az érdekes az egészben, hogy 2000-es bírósági határozat alapján, ki van adva végrehajtói irodának a behajtás. A végrehajtó pedig 10 évvel később, most talál meg a bejelentett munkahelyemen és letiltatja a fizetésem, miközben az elmúlt 10 évben is bejelentett állásom volt, így az APEH-től kezdve az állam összes szervéig mindenki tudta, hogy mikor, hol tartózkodom és dolgozom. Vajon miért kellett várni 10 évet a behajtással? Ezalatt csak a kamat közel 40000 Ft lett!!
2010. jún. 15. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!