Elmaradt gyerektartás?
Segítséget szeretnék kérni!
2007 ben elváltunk ahol megállapították a gyerektartás összegét 20.000ft havonta. Ez rendszeresen meg is érkezett 2014 ig.. Amikor is külföldre költöztünk 2000km - re. 4 éve én nem tettem feljelentést a nem fizetés miatt. Most viszont szeretném visszamenőleg a 4 évet megkapni peres úton...Nem tudom hogy megkaphatom e mind a 4 évet? Mert valahol azt olvastam, hogy csak visszamnőleg 6 hónapra lehet perelni.. A volt párom meg azzal fenyegetőzik hogy én meg nem bizosítottam számára a láthatást 2 hetente,csak az itteni iskolai szünetekben évente 3x.. Ebből lehet bajom?
Elöször is a láthatásnak meg a tartásdíj fizetésének semmi köze egymáshoz.
Másodszor gyerektartást csak az elmaradt utolsó 6 hónapra lehet visszamenöleg kérni.
Harmadszor, ha a párod engedélye nélkül költöztél a gyerekkel kölföldre, akkor igencsak megbüntethenetk ezért..
Negyedszer a láthatást a bírósági határozat szerint kell biztosítanod, ha ezt nem teszed, akkor feljelenthet ezért és komolyabb összegre megbüntetnek.
4-es
Naivitás azt mondani, hogy mindenhez kell beleegyezés. Papíron valóban kell, de számtalan esetben előfordul, hogy egyik szülő a másik engedélye nélkül külföldre költözik a gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!