Felmondhatok úgy, hogy a 30 napos felmondási idő utolsó napra vasárnapra jöjjön ki? Akkor a főnök így járt?
Előnye a mostani esetedben semmi, és hátránya sem.
Egyszerűen egy olyan szitut tudsz vele kezelni, amit más jellegű munkaviszony megszüntetéssel nem. A "kitolt" munkaviszony megszüntetést.
Ahogy írtam van a felmondás, amikor az átadását követő napon automatikusan elindul a felmondási idő. Ha nem óhajtod úgy átadni, hogy az általad meghatározott időpontban szűnjön meg a jogviszonyod, akkor nem tudod mással szabályozni az időpontot, mint közös megegyezéses munkaviszony megszüntetéssel, hiszen ott olyan dátumban egyeztek meg munkaviszony végeként, amiben csak akartok, akár már ma is. :)
... persze a munkáltató sem köteles egyezkedni "közösen".
Vagy belemegy, vagy sem...
Egyszerűbb, ha jelzed, pld. 2018. szeptember 3-án már nem akarsz ott dolgozni, tehát előtte 31. napon benyújtod a felmondásod, erre készüljenek. Addig gondoskodjanak helyetted valakiről.
Ebben a szituban pedig az a bökkenő, hogy mi van akkor, ha mégsem mondasz fel az ígéreted ellenére, de már felvettek valakit helyetted, aki éppen a betanulását végzi?
Hát nem egyszerű...
Megkerestem a törvényt:
68. § (1) A felmondási idő legkorábban a felmondás közlését követő napon kezdődik.
Tehát LEGKORÁBBAN.
Eszerint igenis beadhatom korábban a felmondásomat. Félreértek valamit?
Alatta van egy (2) bek., ami további szabályokat állapít meg a munkáltatói felmondás esetére, de nem az (1) bekezdéshez képest. Abban is ismétlődik a legkorábban szó. Olyan viszont sehol nincs a környéken, hogy ezt a legkorábbant ki is kéne használni, vagy van valami főszabály vagy "minden más eset", amikor pontosan a következő napon kezdődik.
Eszerint nyugodtan beleírhatom a felmondásomba, hogy a felmondási időm 5 nap múlva kezdődik.
Ez nekem több okból jó lenne, előnyösebb pozícióba hozna már a héten is.
Itt találtam is egy olyan mintát, ahol külön meg van határozva a felmondási idő kezdete, és nem az, hogy "a holnapi nappal 30 napra".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!