Mi van akkor, ha szerződés nélkül bérelek egy lakást és ki akarnak rakni? Többi lent.
A jogi része érdekel,nem az ,hogy milyen hülye vagyok.:)
Bérlek egy lakást ,az elején még volt szerződés ,aztán egy idő után már nem hosszabbítottuk meg mert csak (tényleg nem volt oka,csak a főbérlő nem eröltette ,meg énse).
Aztán most kitalálta ,hogy vissza akar költözni ,attól függetlenül ,hogy szóban megállapodtunk ,hogy 2 évig 100% hogy ittlehetek,de valószínű utána is.
Gondolom azért nem akarta a szerződést meghosszabbítani ,mert így nem adózik utána (javítsatok ki ha tévedek).
Na most kaptam konkrétan másfél hónapot ,amivel az a gond,hogy a mostani fizum nagyrészt elment (nem vártam ,hogy félre kell raknom ,nem tudtam hogy költözni kell) ,szóval másfél hónap múlva 1 fizetésből (160.000Ft) kellene megoldanom ,ami tekintve ,hogy a legtöbb helyen 2 havi lakbért kérnek elég nehézkes.
A főbérlő mit tud tenni ilyenkor?
Ha feljelent neki is baja lesz belőle ,mert ugye nem adózott/nem jelentett be. Neten olvasgattam és több helyen is írják,hogy van ,hogy 1-másfél évig húzódik az ügy és addig nem rakhatnak ki,akkor sem ha nem fizetek és utána is lehet,hogy kimondják,hogy van 3hónapom költözni,ez ígyvan? Ne értsetek félre ,nem pofátlan lakásfoglaló vagyok,de másfél hónap szerintem pofátlanúl kevés ,főleg úgy ,hogy nem ezt beszéltük meg.
Ha lehet csak értelmes,segítő jellegű válaszokat írjatok ,köszi
Az a probléma, hogy ha kihívja a rendőrséget, akkor a te szavad lesz az övével szemben.
A rendőrségnek nem joga eldönteni, hogy kinek van igaza és kinek nincs.
Szóval az alapján fog cselekedni, hogy milyen bizonyítékok vannak ott.
Neked nincs bejelentett lakcímed, sem egy szerződés.. szemben ott a tulaj, akié a ház.
Na szerinted téged ott hagynak és a tulajt fogják elüldözni? :)
Mivel 2 évet beszéltünk meg,nem számoltam azzal,hogy ekkora összeget félre kéne tennem. 19 évesen nem mondanám magam annyira felnőttnek (nyilván 18 éves koromtól annak számítok...)
De arra nem válaszolt senki,hogy mivan a szóbeli megállapodással. Arra van tanúm,2 is.
Irtátok,hogy nem fog tanuskodni semelyik szomszéd,de nem ismeritek az én szomszédom😃 ő még akkor is reklamált amikor pár forinttal drágább lett a kisalföld ,pedig tele van pénzzel.
Milyen három hónapról beszélünk? Mi szerződéssel lakunk bérleményben, a legtöbb szerződésben van 30 napot elhúzni a csíkot a bejelentés után. Még jóarc is volt, hogy ennyi időt adott. Anno férjemnek, szintén full illegális körülmények között a tulaj adott 8 napot, hogy elcuccoljon...
Egyébként ha se gyereked, se szerződésed, se semmid, akkor kipakoltat két perc alatt vagy a rendőrökkel, vagy egy-két markos rokonnal. Szerintem ne várd meg, hogy a cuccaid az árokból csipegethesd össze, hanem beszélj vele, hogy egy hónapon belül elhúzol. Utána pedig keress egy szobát, ha többre nem futja, ne más tulajdonában élősködj. És tanulj belőle, legközelebb legyen normális szerződés. Ugyanis az mindkettőtöket védi.
Azert ez eleg eros fogalmazas...idejon markos rokonokkal?😄 Az onbiraskodas...raadasul elore megfontolt.
Ha meg az arokbol kellene osszeszednem a cuccaim azzal anyagi kart okozna.
De a szobeli megallapodasra meg mindig nem reagalt senki. Az abszolut engem vedene.
Azt egyebkent nem mondhatja,hogy engedely nelkul lakok itt ,mert par hete volt itt a rendorseg (nem mentem el egy tanukihallgatasra) es akkor felhivtak a foberlot ,hogy tudja e hogy itt lakok.
Én nem akarlak bántani, de nagyon visszatetsző, hogy amíg minden OK volt, nem zavart, hogy nem kell 30%-kal többet fizetned az ő esetleges nem adózása miatt, most meg egyből azt keresed, hogy hogyan babrálhatnál ki vele. A szerződés hiánya sem zavart eddig. Nem tudod bizonyítani, hogy fizettél? Nem mondod, hogy havi százezres összeget mindenféle papír nélkül nyomtál a kezébe hónapokig vagy évekig?
OK, fiatal vagy, de ezt azért gondold át. A dolgok nem így működnek. Ha ilyen kaotikusan intézed az ügyeid, az visszaüt.
De jelen esetben nem ütött vissza, még jobb feltételeket is kaptál mint az megszokott, nem 30 napod van, hanem több.
A kaucióra nem válaszoltál, pedig többen kérdezték.
De nem is értem, hogy mi a gondod.
Illetve értem, de nem gondolhatod komolyan, hogy mindenféle szerződés nélkül kötelezi magát, hogy 2 évig maradhass, közben ő meg elmegy albérletbe, gondolom, rosszabb feltételekkel mint te most laksz az ő tulajdonában...
Egyszóval: teljesen korrekt volt veled, nincs okod azt kutatni, hogy hogyan szúrj ki vele.
Fizettem,3 honapot.
Par honapja nincs szerzodes,de 1 Ft-al sem fizetek kevesebbet,es pontosan tudom,hogy nem adozik. Nem kib∆szni akarok vele,de tobben leirtak,hogy nemtudhatom,pedig tudom,mert volt rola szo. Nem szazezres tetelrol van szo, egy sz∆r (nem azert mondom mert ki akar rakni ,hanem tenyleg ocska) kis 1 szobas lyuk,egy szar kornyeken ,mondta is,hogy masfel evig nem vette ki senki pedig csak 30at ker havonta. Sz∆rok a vezetekek ,ha a mosogep megy mas nem mehet ,mert elmegy az aram. A szobaban nincs lampa, hiaba cserelek egot ,allandoan magatol kieg par perc alatt. A fal potyog ,a tapeta jon le ,a huto amit idehozott par honap alatt megadta magat. Es amikor szoltam neki a problemakrol nem csinalt semmit. De ugy voltam vele,hogy nekem jo ez, meg hat ha tenyleg ittlehettem volna 2 evig akkor legalabb fix hely lett volna.
A ti oldalatokrol lehet ,hogy korrekt ez a masfel honap ,de anno a szerzodesben 3 volt es mi is ugy beszeltuk meg ,hogy ha vissza akar jonni akkor 3-4 honappal korabban szol ,mert tudja h nem allok ugy anyagilag ,hogy osszevissza tudjak koltozkodni. Jo par cuccomat (telefon,tv stb) reszletre vettem amiket 1-masfel even belul fizetek ki teljesen. Igy havonta olyan 30.000em marad kajara + ruhara ,ami valljuk be nem sok. Ez nyilvan nem a foberlo hibaja ,de 60.000Ft-bol (a kovetkezo fizetesem maradekaval egyutt) nehez lesz uj helyet talalni,ha tartotta volna magat a 2 evhez (de legalabb a 4honaphoz) akkor nem lenne ekkora problema.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!