Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Le van valahol írva, hogy...

Le van valahol írva, hogy milyen vezetékneve lehet egy embernek?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy keresztneveknél vannak "szabályok" ,de annyi hülye vezetéknevet láttam/hallottam már ,hogy valószínűnek tartom,hogy nincs előírás.

Névváltásban gondolkodok,mert szerintem hülyén is hangzik a vezetéknevem (nem,nem fogom leírni😃) + ha gyerekem lesz neki se tudok hozzá semmilyen keresztnevet elképzelni.

Tudom,hogy ez nem feltétlenül elég indok ,de az okon még ráérek gondolkodni,most csak az érdekel,hogy lehet e (szó szerint) bármilyen vezetéknevet választani,vagy nem.

2018. ápr. 27. 20:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A Don létező (magyar) vezetéknév, bár eléggé (értsd: nagyon) ritka. (Mondanom se kell, a maffiához eredetileg nem sok köze van.)

A 9-esnek pedig üzenem: Marx még csak ritkának sem ritka, szerintem nyugodtan bepróbálkozhatsz vele, ha nagyon szeretnél.

2018. ápr. 27. 21:21
 12/19 anonim ***** válasza:
16%
Nekem van Rákóczi nevű ismerősöm, szóval az biztos lehetsz, ha akarsz.
2018. ápr. 27. 21:39
 13/19 A kérdező kommentje:
De lehet ertelmetlen "szo" is? Mint pl : Ryzn,Kyd,abcde,boylerke,kkkk stb
2018. ápr. 27. 21:42
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy tudsz írni hivatalos e-mailt az illetékeseknek, akik fel tudnak erről világosítani. Mindenesetre ha megtetted, és válaszolnak ezekre a kérdéskere, írd meg:D
2018. ápr. 27. 21:49
 15/19 anonim ***** válasza:
83%
Én a Pamkutya vezetéknevet venném fel. :D:D
2018. ápr. 27. 21:50
 16/19 anonim ***** válasza:
De alaposan indokolni kell pláne vezetéknevet, a nem tetszik nem elég. Ha büntetett előéletű vagy akkor meg eleve halott ügy.
2018. ápr. 27. 22:50
 17/19 anonim ***** válasza:
😃
2018. ápr. 27. 22:54
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
2018. ápr. 27. 23:01
 19/19 anonim ***** válasza:

Nem kötözködésképpen,de:

A Don az udvarias megszólítás férfire vonatkoztatva = Uram

Szegény Don Matteo (a pap) most lebukott volna, hogy ő a helyi maffia feje.

A brit uralkodó által adományozott lovagi rang (knight) illetve az örökölhető baronet (albáró). Mindkettővel a Sir (Szőr) (nőknek Dame) cím jár a teljes név előtt.

2018. ápr. 29. 03:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!