Le van valahol írva, hogy milyen vezetékneve lehet egy embernek?
Tudom,hogy keresztneveknél vannak "szabályok" ,de annyi hülye vezetéknevet láttam/hallottam már ,hogy valószínűnek tartom,hogy nincs előírás.
Névváltásban gondolkodok,mert szerintem hülyén is hangzik a vezetéknevem (nem,nem fogom leírni😃) + ha gyerekem lesz neki se tudok hozzá semmilyen keresztnevet elképzelni.
Tudom,hogy ez nem feltétlenül elég indok ,de az okon még ráérek gondolkodni,most csak az érdekel,hogy lehet e (szó szerint) bármilyen vezetéknevet választani,vagy nem.
A Don létező (magyar) vezetéknév, bár eléggé (értsd: nagyon) ritka. (Mondanom se kell, a maffiához eredetileg nem sok köze van.)
A 9-esnek pedig üzenem: Marx még csak ritkának sem ritka, szerintem nyugodtan bepróbálkozhatsz vele, ha nagyon szeretnél.
Nem kötözködésképpen,de:
A Don az udvarias megszólítás férfire vonatkoztatva = Uram
Szegény Don Matteo (a pap) most lebukott volna, hogy ő a helyi maffia feje.
A brit uralkodó által adományozott lovagi rang (knight) illetve az örökölhető baronet (albáró). Mindkettővel a Sir (Szőr) (nőknek Dame) cím jár a teljes név előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!