Le van valahol írva, hogy milyen vezetékneve lehet egy embernek?
Tudom,hogy keresztneveknél vannak "szabályok" ,de annyi hülye vezetéknevet láttam/hallottam már ,hogy valószínűnek tartom,hogy nincs előírás.
Névváltásban gondolkodok,mert szerintem hülyén is hangzik a vezetéknevem (nem,nem fogom leírni😃) + ha gyerekem lesz neki se tudok hozzá semmilyen keresztnevet elképzelni.
Tudom,hogy ez nem feltétlenül elég indok ,de az okon még ráérek gondolkodni,most csak az érdekel,hogy lehet e (szó szerint) bármilyen vezetéknevet választani,vagy nem.
Herceg, sőt Herczegh miért ne lehetnél? Millió van belőlük.
Kérhetsz névváltoztatást, azt hiszem (de csak hiszem) hogy 10ezerFt.
Nem tervezek ilyenre váltani :D de pl a Lord is (ha jóltudom) főnemesi a rang ,és akit lovaggá ütnek az is Lord lesz...de ezt (ha jóltudom) férfiaknál használják,ami tényleg gáz lenne ,ha lányom lenne.
A Don meg a maffia fejének volt a rangja (ha jóltudom) ,ez szintén férfi(as) szóval lánynál ez sem lenne előnyös😃
Nemár történelmi személy nem lehet???
Akkor nem változtathatom a nevem Mao Ze dongra, Kim Jong-Ilre, Pol Potra, II.Ramsesre, vagy Gengish Khanra? És nem lehet a vezetéknevem Stalim, Lenin, Russeau vagy Marx??????
Most egy világ tört össze bennem...
De azért Potter még lehet? Ha lesz gyerekem Potter Albertnek akarom elnevezni O.O
De azért Potter
Történelmi személyiség volt Nagy Imre is,mégis annyi ilyen nevű van,mint égen a csillag.
So what? ._.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!