Hogyan beszéljem rá az exem, hogy csökkentsük, vagy engedje el a gyerektartást? Nagyon makacs.
Két gyerekünk van. Túlórázva kb 300ezret keresek nettó, három műszakban.
Viszont van autóhitelem, személyi kölcsönöm, áruhiteleim, és anyám hitelének a felét (40ezer) fizetem albérleti díj gyanánt.
Exnejem saját házban él, van munkája, de nem kell bejárnia, mert csak a párja bejelentette, aki Ausztriában vállalkozó.
A házat folyamatosan újítják, meg mindig mennek valahova(nyaralni, kalandparkba, mozi). Én csak egy napra tudom elhozni a gyerekeket, de ezen is megy a vita, hogy full hétvégén kéne vinnem őket. De akkor meg nem tudok túlórázni.
Ha meg elhozom a gyerekeket, csak azt halldatom, hogy Dani így, Dani úgy, Dani emeleteságyat vett nekik, meg összerakta, tabletet kaptak szülinapra, lapostévé, Dani kocsit vett anyának, mert letette a jogsit, Dani így mondja a mesét, meg Dani főz... Már az ipsével álmodok.
Már egyszer megkérdeztem az exet, hogy mi lenne, ha csökkentenénk, de nemet mondott, mert ezt a pénzt ő a lányoknak leköti Ausztriában.
Mit tegyek? Hónapról-Hónapra élek, miközben náluk megy a habzsidőzsi.
Naponta csókolj kezet a Daninak, hogy ilyen módban tartja a gyerekeidet, mert nem az ő dolga eltartani őket, hanem neked, meg az anyjuknak.
Közöd nincs hozzá, hogy a Dani jóvoltából hogy élnek.
Sajnos nagyon le lettem pontozva, pedig csak arra szerettem volna a kérdezőt rávilágítani, hogy tegye félre az egoját, és ne a munka meg a hotelekkel foglalkozzon mikor ott vannak a gyerekei. Nem az számít, hogy ő mit vesz, hanem legyen része az életüknek. De ha elvonul a háttérbe és "duzzog hogy nezzeg a másik" , akkor ne lepődjön meg azon, ha a gyermekei nem hozzá kötődnek.tudom amit írtam nincs köze a gyerektartáshoz, de a gyerekek egyszer nagyok lesznek. Ne arra emlékezzezek hogy apa nem volt velünk mert folyton túlórázott, viszont anyagilag sem tudott bennünket támogatni.
Kérdező ne azt nézd hogy az exednek milyen az élete, hanem próbálj a gyerekekkel egy jó kapcsolatot kialakítani.
A gyerektartast pedig a birosag bevetelek, jovedelem alapjan allapitja meg, nem pedig a kiadasaid alapjan. Ha ilyen egyszeru lenne, hogy hitelfelvetelekkel ki lehet bujni a gyerektartas alol, akkor mindenki ezt csinalna.
Hitelt akkor kell felvenni, ha kenyelmesen kigazdalkodhato, visszafizetheto, es amire kellett az valamiert nem varhat amig osszejon ra a penz.
Szegyellhetned magad hogy egy idegen ferfi kulonbul gondoskodik a te gyerekedrol mint az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!