Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van törvény, ami tiltja azt,...

Van törvény, ami tiltja azt, hogy maszkban🎭 legyek az utcán?

Figyelt kérdés

Nem a szájat eltakaró kendőre/sálra gondolok, hanem a rendes maszkra ami az egész arcot takarja (Paintball maszkok,anonymous maszk,hoki maszk stb)

Itt nem arra vagyok kíváncsi,hogy mekkora paraszt lennék ,ha ilyenben mászkálnék,hanem arra,hogy sértene e bármilyen törvényt.

#törvény #maszk #arc takarás
2018. ápr. 19. 13:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Utolsó - ez meg a másik dolog... 8 éve boxolok, profi szinten, nem vagyok kistermetű ember,attól nem kellene tartanom,hogy valamelyik apuka szájbaver ,mert ahogy leírtátok bűncselekményt nem követek el a maszkkal és ha ő üt először akkor nyugodtan visszaüthetnék (megvédhetném magam)
2018. ápr. 19. 23:56
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

az még rosszabb.

mert ha hobbista lennél,aki nem indul még amatőr versenyeken sem,csak lejár edzeni akkor nincsen semmi ha megvéded magad egy ökölharcban.

de profi sportolóként aki a küzdősportból él az más büntetési kategóriába esik,mert a tudása fegyvernek minősül.

így meg az önvédelem nem állná meg a helyét,ha a gyermekét féltő apuka pusztakézzel neked ront,te pedig visszaütsz,mert így már puszta kéz ellen te fegyverrel védekeztél.

úgy meg már nem arányos az önvédelem mértéke és te leszel a hunyó,plusz a bíró a kezdeményezést is rád húzná egy ilyen esetben mert a maszkos provokáció nevezhető kezdeményezésnek,ezt is figyelembe vennék,és a végén az jönne ki,hogy fegyveres támadást hajtottál végre egy játszótéren.

2018. ápr. 20. 00:24
 13/15 A kérdező kommentje:
Szóval ,ha rajtam maszk van (ami ugye nem bűncselekmény) és belémköt valaki ,esetleg meg is üt (ami ugye bűncselekmény) és én megvédem magam (nem halálra verem,csak kap 2 pofont h észheztérjen) akkor nekem lehet bajom a jogos önvédelemből ,csak azért ,mert boxolok? Komolyan itt tartanak a magyar törvények/jogszabályok? Tulajdonképpen bárki megtámadhat lesz⭕phatom magam a boxtudományommal ,mert ha használom akkor nekem lesz bajom?
2018. ápr. 20. 08:46
 14/15 anonim ***** válasza:

abban az esetben ha elfognak a helyszínen vagy ha azonosítanak utólag akkor igen.

amire azért maszkban valljuk be kicsi az esély és gondolom te sem akarod megvárni a rendőröket.

de a profi küzdősportolókra ez már elég régen vonatkozik nem új keletű.

még filmbe is belerakták ezt a törvényt a fegyencjárat-ba,csak ott különleges katona volt a pali és ott is 4x es büntetést kapott a képzettsége miatt.

2018. ápr. 20. 17:31
 15/15 A kérdező kommentje:
Tehat akkor vagy hagyom ,hogy osszeverjenek vagy elfutok ? 😅
2018. ápr. 20. 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!