Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Egy iskola mennyire korlátozha...

Egy iskola mennyire korlátozhatja a személyi szabadságot?

Figyelt kérdés

"Tanuló nem hagyhatja el az iskola területét tanítás közben." áll a házirendben.

Azonban ez azt jelenti hogy fizikailag ott tarthatják a tanulót? (Aki mellesleg 19 éves, 13. osztályos)

Megtörtént eset, ma el kellett volna mennem az iskolából, ugyanis testvérem balesetet szenvedett, engem hívtak a korházból. 35 percembe telt kijutni az iskolából, ugyanis a portás zárva tartotta az ajtót, amíg az igazgató vagy az osztályfőnök nem mondja neki hogy kiengedhet. Igazgató nem volt bent, osztályfőnököt csak fél óra elteltével tudtuk előkeríteni.

Gondolkodok a feljelentésben. Lenne értelme, vagy valóban ott tarthatnak az iskolában?

2018. ápr. 11. 18:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Szerintem érdemes megkérdezni a rendőrséget, jogászt!

Ott volt a portás, ki akartál menni és nem engedett ki? És ha nem volnál ott diák, egyszerűen ki akarsz menni egy épületből?

Eszemmegáll.

De azonnal hívtam volna a rendőrséget, ha van mobilom.

2018. ápr. 12. 11:34
 12/16 anonim ***** válasza:
10: Ő ebben az ügyben tanú, tehát az állam és az iskola közt zajlik a per.
2018. ápr. 12. 11:36
 13/16 anonim ***** válasza:
A portás amúgy mit mondott, miért nem enged ki?
2018. ápr. 12. 11:38
 14/16 kovpet ***** válasza:
# 12: Ja és járhat tanúskodni, akár évek múlva is (ami ráadásul kötelező, jól előállítják, ha nem megy el).
2018. ápr. 12. 11:40
 15/16 anonim ***** válasza:
14: Nem nagy kaland, ha te vagy a sértett, párszor másfél órát megér.
2018. ápr. 12. 11:50
 16/16 anonim ***** válasza:
0%
14: A vádlottat állítják elő, a tanút nem.
2018. ápr. 12. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!