Egy iskola mennyire korlátozhatja a személyi szabadságot?
"Tanuló nem hagyhatja el az iskola területét tanítás közben." áll a házirendben.
Azonban ez azt jelenti hogy fizikailag ott tarthatják a tanulót? (Aki mellesleg 19 éves, 13. osztályos)
Megtörtént eset, ma el kellett volna mennem az iskolából, ugyanis testvérem balesetet szenvedett, engem hívtak a korházból. 35 percembe telt kijutni az iskolából, ugyanis a portás zárva tartotta az ajtót, amíg az igazgató vagy az osztályfőnök nem mondja neki hogy kiengedhet. Igazgató nem volt bent, osztályfőnököt csak fél óra elteltével tudtuk előkeríteni.
Gondolkodok a feljelentésben. Lenne értelme, vagy valóban ott tarthatnak az iskolában?
"Tanuló nem hagyhatja el az iskola területét tanítás közben." áll a házirendben.
tanítás után mehetsz isten hírével
Amikor beiratkozol az iskolába, akkor a szüleid, később te, elfogadjátok az iskola házirendjét, ami nagyon hasznos dolog.
Gondold el, egy szülő beadja a gyerekét a suliba és nyugodtan van a munkahelyén, hogy a gyerekkel nem történhet semmi baj. És ez igaz is, mert tanítási idő alatt az iskola felelős érte. Csakhogy ha a kijárás megengedett lenne, akkor ennek a felelősségnek az iskola nem tudna eleget tenni.
Itt a te iskolád ott követte el a hibát, hogy nem számoltak a rendkívüli esettel és ezért késleltetve voltál egy sürgős ügyben. De ha átgondolod a körülmények ismeretében, magad is rájössz, hogy nincs ember, aki mindenre fel tud készülni előre, így az iskola sem.
13.-os vagyok, 19 éves. Felnőttképzésen veszek részt, szülő nem játszik, én iratkoztam be, szülőnek alá sem kellett írnia semmit. Tehát nem gyereket korlátoztak, hanem felnőttet.
(Ha 12.-es lennék, és még nem 18 éves, akkor nyilván elfogadnám a történteket)
Nem tudom mi lesz még, mindenesetre nagyon felkavart a dolog, hogy ott rostokoltam tehetetlenül több mint fél órát, miközben a testvérem a kórházban volt. Bár csak kis sérülés, de én ekkor még nem tudom pontosan mi volt, így gondoltam mindenre...
Holnap mindenképpen megkeresem az igazgatót, elmondom neki a történteket, attól függ hogy áll majd hozzám.
(Még nem beszéltem vele sosem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!