Meddig koteles a szulo gyerektartast fizetni?
2 eve erettsegiztem, tovabbtanultam, suli mellett dolgozok. Egy passziv felevem volt, amire apu verszemet kapott, hogy en otthagytam az iskolat, akkor neki innentol nem kotelessege fizetni es egyebkent is, mibol fizetek alberletet es hogy dolgozok iskola mellett, en ezert ot hulyenek nezem.
Hozzateszem nem kuldott rendszeresen elotte se, mikor mondtam neki, hogy egyebkent en ugy tudom, hogy 18 eves koromig koteles, nekem ne kuldjon penzt, akkor o volt felhaborodva, hogy de mar pedig 26 eves koromig neki fizetni kell.
Konkret dolgot nem talaltam errol, hogy ot barki kotelezne erre.
O viszont ezzel zargat, hogy kuldjek iskolalatogatasit, hogy ha valaki kerdezi miert kuld nekem penzt, akkor ezzel bizonyitja, hogy ezert (??!?!?), illetve valami papirokat akar velem alairatni, ha iskolaba jarok.
Van erre valami konkret jogszabaly? Csak olyat talaltam, hogy nem veszik 18 eves kor felett annyira szigoruan, mint 18 eves kor alatt.
Azert erdekel, hogy meg tudjam neki mutatni, hogy nem kell fizetnie, nem bunteti meg senki -felteve ha igy van- csak hagyjon.
3 eves koromtol 14 eves koromig nem fizetett egy forintot se. Az allam fizetett nekunk egy darabig. Valami olyasmi remlik, hogy havi 8ezer forintot iteltek meg, de azt se fizette.
14 eves koromban csinalt nekem egy bankkartyat, oda utalt 20ezer forintot havonta, szerintem errol nem volt semmi birosagi papir. Onkent utalt, nem levontak. Az utobbi 1-2 evben mar 30at utalt, de ezt kenye kedve szerint, ha 2 honapig nem fizetett akkor nem fizetett, en nem kertem rajta szamon, es ugy alakitottam, hogy ne is legyek raszorulva, ne az o penzetol fuggjon, hogy mire koltok az adott honapban. Amikor 18 lettem kapott egy levelet, hogy ki kell fizetnie azt az x szazezer forintot amit az allam fizetett helyette, de osszepapirozott mindent, hogy neki, szegenynek havi 50ezer forint jovedelme van kozmunkabol, es igy meltanyossagi alapon elengedtek az osszeget.
Ausztriaban dolgozik evek ota, nem kozmunkat... gondolhatjatok, hogy akkor mennyit keres... :)
Hat beletalaltal egyebkent...
Mikor 18 lettem elarasztott egy rakat papirral, hogy ide meg oda vigyem meg ilyen papirt ilyen igazolast szerezzek, mert hogy o visszamenoleg igenyelni akarta 4 evre az osztrak csaladi potlekot. Azt nem tudom, hogy sikerult e neki, nem mondta el soha. Csak hirtelen nem kuldte tobbet a papirokat. 2 evig... most megint atakarja ezeket kuldeni, nyilvan azert kell neki az iskolalatogatasi is, nem azert hogy igazolja hogy o ezert fozet a gyerekenek penzt... :Ddd
18 eves korom elott anyut pesztralta ezzel, utana engem, probaltam is intezkedni, persze egy forintot nem kaptam. Ez azt jelenti, hogy en vele egy lakasba vagyok bejelentve? Ennek hol tudok utana nezni? A lakcimkartyamon a rendes lakcimem szerepel.
De akkor osszefoglalva en nem fogom tudni kervenyeztetni vele a gyerektartas megszunteteset, mert akkor nem kap tovabb utanam penzt, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!