Az efféle online "tudakozók" milyen alapon működnek? Nem jogsértő a létezésük?
Mint pl. a [link]
Idézet az oldalról, egy konkrét telefonszámra való rákeresés esetén: „Ezt a telefonszámot ... alkalommal keresték. Ha esetleg Önt is hívták erről a számról, és tudja kihez tartozik a szám, segítse a többi látogatót egy hozzászólással.”
Milyen alapon teregeti ki bárki is más telefonszámát, főleg ha a szám amúgy titkosan kezelt a telefonszolgáltatónál?
nem gyűjthető akkor sem!
Attól, hogy valahol olvasható online, még nem szabad préda.
Pont úgy, ahogy a lépcsőházakban sem írhatod le, melyik lakásban ki lakik, s nem teheted közzé.
Jogsértő, de én nem fogom feljelenteni.
Van egy telefonos csaló, aki bankkártya adatokat akar kiszedni az áldozataitól. Tele van a YouTube ilyen videóval. Egyszer engem is felhívott egy ilyen, emlékeztem is, hogy már hallottam a YouTube-on ugyanazt a hangot. Ezután feljelentettem, mellékelve küldve a korábbi videókat, amin őt hallottam és a saját felvételemet is. Tudjátok mi lett? Elutasították a feljelentést, mert nem jelentkezett kár.
Ez az oldal bűncselekmény, de a fent felvázolt dolog nem? Biztos jó ez így!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!