Gyermekelhelyezés az apánál?
Sziasztok!
Próbálok rövid, és tömör lenni.
5 évvel ezelőtt megszületett az unokaöcsém. Az anya ( aki a testvérem, de sosem volt jó a viszonyunk) és az apa kapcsolata már akkor sem volt felhőtlen, erre még rátett egy lapáttal, hogy a kedves anyuka félrelépett, de az apuka próbálta menteni a menthetőt, a gyerek érdekeit nézve, de végül szétmentek. És itt kezdődött a bonyodalom. Közös megegyezés alapján az anya magával vitte a kisfiút, viszont elég hamar kiderült, hogy nem foglalkozik a gyerekkel, folyamatosan veri, rángatja, ordít vele, a kisfiú olyanokat mond, hogy “ kár volt megszületnie”.
Ezért engem felkeresett az apuka, hogy szeretné ha ő nevelhetné a kisfiút, és ha bíróságra viszi az ügyet, akkor mellette állnék-e. Természetesen igennel válaszoltam, hiszen nekem is az az érdekem, hogy a gyerek minnél jobb helyen lehessen. Amióta elkezdődött ez az egész, a kisfiút eltiltotta tőlem az anyja, és folyamatosan ellenem hangolja a gyereket, holott szerintem többet voltam a gyerekkel mint a kedves anyuka, az apa a saját idejében hozza el hozzám a kisfiút, hogy ha csak 2 percre, de láthassam, mert nagyon szoros a kapcsolatunk.
Ti mennyi esélyt láttok arra, hogy a kisfiút az apa nevelhesse?
Azt meg hozzátenném, hogy az anyának nincs normális bevétele, 50m2-en lakik a kisfiúval, és egy kutyával, és ha ez még mindig nem lenne elég, terhes egy olyan pasitól, akit 3 hónapja ismer,külföldön él, de gyerekkel akarja megfogni.
Ha te is az apa mellett állsz (meg gondolom, mások is látják, hogy bánik az anya a gyerekkel), akkor feltétlen kérni kell egy pszichológus véleményét. Ugyanis ök direkt erre vannak szakosodva és az anyuka mostani "ellennevelését" igen hamar átlátják.
Az apának elég jó esélye van, feltéve, hogy a gyerekkel eddig is volt kapcsolata és a gyerek kedveli öt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!