Elvette a tanar a telefonom es nem adjak vissza mit tegyek?
"Lesz ott még valami, mit csináltál?"
Teljesen mindegy, hogy mit csinált. Az iskola ne törvénytelenséggel torolja meg a szabályok be nem tartását.
Az emberi, állampolgári, gyermeki és tanulói jogokat a pedagógus nem vonhatja el, azok nem pedagógiai mérlegelés függvényei. Érvényesülésük nem függ attól sem, hogy a diák teljesíti-e a kötelességeit az iskolában, tehát a tanulókat megillető alapvető emberi jogok nem állíthatók összefüggésbe a tanulói kötelességek teljesítésével.
Amennyiben a tanuló fegyelmezetlen magatartásával megzavarja az órát, az iskola rendjét, indokolt, hogy a pedagógus vele szemben fegyelmező eszközt alkalmazzon. A fegyelmezés során azonban csak olyan eszközöket vehet igénybe, amelyek alkalmazásával nem követ el jogsértést.
Milyen szociális élet, hülyegyerek? Folyamatosan azt bámulva, hogy épp hányan lájkolták a budin kitett képeidet, még elég messze áll ettől. Talán, ha órát tanulással töltenéd, még ragadna is rád valami a koszon kívül.
De az viszont igaz, hogy nem a telefon elvétele lett volna a helyes lépés. Helyette fegyelmi eljárást kellett volna kezdeményeznie a házirend megsértéséért és a tanóra zavarásáért. 17/18 évesen már amúgy se vagy tanköteles, így okod se lehet a panaszra, miközben kicsapnak.
Attól, hogy ezeket az oldalakat a "social", magyarul "közösségi" jelzővel illetik, attól még semmi közük a közösséghez, sem a szocialitáshoz. Ez üzlet.
A kérdésre visszatérve: Állj a sarkadra, mondd meg a tanárnak, hogy ha intőt akar, akkor tegye, de ha nem adja vissza a telefonod, mész az igazgatóhoz panaszt tenni. Amit írásban kell megtenned, hogy nyoma is maradjon.
Általánosban minden félévben volt legalább egy ofő és igazgatói intőm, mégis elvégeztem azóta még pár iskolát.
A beírások arra valók, hogy felhívják a szülők figyelmét a csemetéjük rossz tanulmányi eredményeire, vagy magaviseletére.
Az enyémek pontosan tudták, hogy rosszcsont vagyok, de nem voltak nagy balhéim és jól tanultam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!