Ma bolti lopáson kaptak az intersparba lehet belőle börtön?
Figyelt kérdés
Ma lopáson kaptak majdnem 10 ezer forint ërtékbe loptam sajnos de nagyon megbântam. Feljelentést és be vitték a rendőrségre nem tudom mért ujjlenyomat és dns t is vették ezt miért volt? Lehet be zárnak? Martos a büntetőt segítsen valaki.2018. febr. 17. 22:54
1/5 anonim válasza:
Feltételezem, lopás vétségét követtél el, a 10.000 ft alapjáraton szabálysértés lenne, de ha van minősítő körülmény pl dolog elleni erőszak - akkor alapjáraton bűncselekménynek számít! A bűncselekmény lehet bűntett vagy vétség...Te lopás vétségét követted el ami 2 év szabadságvesztéssel is büntethető! Nem feltétlenül kapsz 2 évet csak kaphatsz- mivel sokan keverik a szezont a fazonnal :-)
Legjobb esetben megúszod pénzbírsággal....legrosszabb esetben is felfüggesztett lesz ebből, bezárni biztos nem fognak, már ha első eseted....
Viszont most egy elég hosszadalmas procedúrának nézhetsz elébe...kellemetlen!
2/5 anonim válasza:
Lehet szabálysértés, vagy lehet bűncselekmény. Ha utóbbi, akkor ismerj be mindent, bánj meg mindent. Rövid idő alatt le fog zajlani az egész és ha előtte soha nem követtél el bűncselekményt, nagy valószínűséggel tárgyalás mellőzésével hoznak veled szemben egy végzést, amit kipostáznak, ha mindenkinek megfelel, jogerőre emelkedik, még bíróságra sem kell menned és talán megúszod intézkedéssel még büntetést sem kapsz érte. Viszont soha többet nem kéne ilyet csinálnod. Mert sok 10.000 Ft-os lopásból lehet börtön is!
3/5 A kérdező kommentje:
Dolgok elleni erőszakot követtem el nem volt hasonló ügyem nagyon megbântam tuti nem teszek ilyet többet tanulok belőle. De nyomozóknál van az ügyem úgy félek nem tudok aludni csak lelki ismeret furdalasom van és egész nap csak sírok. Úgy félek hogy börtönbe kell mennem.
2018. febr. 18. 09:03
4/5 anonim válasza:
kizárt hogy börtönbe fognak küldeni érte
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2018. febr. 18. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!