Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Eltünt személynek felvehetö a...

MARIANN06 kérdése:

Eltünt személynek felvehetö a nyugdíja?

Figyelt kérdés

VAN 1 NÉNI AKI 3 ÉVE FELSZÁLT A VONATRA HOGY MEGY A ROKONAIHOZ,DE A VONAT MEGÉRKEZÉSEKOR MÁR NEM SZÁLT LE.

ELTÜNT,NINCS MEG.

EZ 3 ÉVE VOLT.

5 ÉVET KELL VÁRNI HOGY HA NEM KERÜL ELÖ ,HALOTTÁ NYILVÁNITJÁK.

A FÉRJE UGYANUGY KAPJA A NÉNI NYUGDIJÁT ÉS FEL IS VESZI.

HA LETELIK AZ 5 ÉV ÉS NEM KERÜL ELÖ AKKOR VISSZA KELL FIZETNI AZT A PÉNZT AMIT 5 ÉVEN KERESZTÜL FELVESZ A FÉRJE?

2010. jún. 7. 22:21
 1/5 anonim ***** válasza:
69%
Felvehető a nyugdíja, mert ez olyan mintha elment volna otthonról. Elvileg nem halt meg.
2010. jún. 7. 22:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Be kellett volna jelenteni az eltűnését mert így nagy probléma lesz ha kiderül hogy meghalt pld.
2010. jún. 7. 22:27
 3/5 anonim ***** válasza:
Nyugdíjnál olyan nincs hogy mintha. Akinek nem tudni a tartózkodási helyét annak nem fizethető ki a nyugdíj.
2010. jún. 7. 22:32
 4/5 A kérdező kommentje:

Na most kinek hidjek?

Nem az én mamám.

Be van jelentve mindenhová azt hiszem.

Biztosan utánanéznek a dolognak majd a rokonok ,csak engem kérdeztek mi a véleményem,én meg titeket!!!!!!

2010. jún. 7. 23:10
 5/5 anonim ***** válasza:
49%

A nyugdíjat csak az veheti fel,akinek a nevére szól. A házastárts is csak akkor,ha a párja hivatalos meghatalmazást ad neki.

Az általad írt esetben,ha a Nyugdíj Hivatal rájön a dolgoras,nemcsak vissza kell fizetni az összeget,hanem még komoly büntetést is.

2010. jún. 7. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!