Szabo97 kérdése:
Az alább leírtak kimerítik a becsületsértés, rágalmazás fogalmát?
Figyelt kérdés
Sziasztok. A munkahelyemen lopással vádolnak. A közvetlen főnököm kapott egy e-mailt amiben megneveznek,a lopást tényszerűen közlik és egy állítólagos videofelvétel is van. Én tudom hogy nem loptam.2018. febr. 8. 05:44
1/5 anonim válasza:
Elvileg igen, ha a fönök kiadja neked az emailt, akkor avval feljelentést tehetsz.
2/5 anonim válasza:
"akkor avval feljelentést tehetsz"
bocs, a vége lemaradt:
akkor avval feljelentést tehetsz ismeretlen tettes ellen
3/5 anonim válasza:
A rágalmazáshoz kell a becsület csorbítására alkalmas tény állítása, tehát ez rágalmazás - 2012. évi C. törvény a büntető törvénykönyvről, 226. § (1) bekezdés.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Ma megkapja a videófelvételt.
Ha a lopás megtörtént és tévedésből/utánjárás hiányából adódóan került terítékre az én nevem akkor érdemes munkaügyi bírósághoz fordulni?
2018. febr. 8. 09:56
5/5 anonim válasza:
Itt nem munkaügyi pert kell kezdeményezni, mert azt akkor kellene, ha a munka törvénykönyve alapján létesített jogviszonyból származna a per, itt egyszerűen rendőrségi feljelentést kell tenni rágalmazás miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!