Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen büntetés jár ha baleset...

Milyen büntetés jár ha balesetet okoz valaki és halált okoz?

Figyelt kérdés

Egyik ismerősöm előzésbe kezdett egy úton, de ahogy visszatért a saját sávjába elütött egy biciklist. A megengedettnél gyorsabban ment az előzés miatt ( 90 helyett 110 körül ), a biciklis szabályosan közlekedett az út jobb oldalán és ki volt világítva. A kórházban életét vesztette.

Milyen büntetésre számíthat a sofőr?

Megjegyzés: nem én követtem el, de nem tudom hol lehetne erről tájékozódni és az ismerősöm is tőlem kérdezte.

2018. jan. 22. 21:48
 1/8 anonim ***** válasza:
61%
Ha őt hozzák ki bűnösnek, az halált okozó gondatlan közúti veszélyeztetés lesz, és minimum 5 esztendőt jelent a hűvösön, pláne ha a kerékpáros minden szabályt betartott.
2018. jan. 22. 22:13
 2/8 anonim ***** válasza:
82%

"Aki az emberölést gondatlanságból követi el, vétség miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Szerintem ezt veszik elő. Hogy ebből az adott esetben mi jön ki, az biztos sok mindentől függ. Még akár egy felfüggesztett is kijöhet talán? Bár a gyorshajtás ez ellen szól.

2018. jan. 22. 22:20
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Tényleg, a gyorshajtás miatt (ha igazolható) ez már veszélyeztetés lesz, 1-esnek van igaza, öt évtől indul, és akkor felfüggesztés sem lehet, előzőt visszavonom.
2018. jan. 22. 22:23
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát ez nem éppen jó hír, de köszönöm a válaszokat, ment a zöld...

Egyébként sejtettem hogy börtön lesz, csak nem tudtam mi miatt.

2018. jan. 22. 23:02
 5/8 anonim ***** válasza:
21%
Pedig az lesz a jó hír, ha sittre megy. Az ilyen ki kell emelni a társadalomból.
2018. jan. 22. 23:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Két embert ismertem, akik halált okoztak a felelőtlen gépjármű vezetésükkel, mindketten rendszeresen vezettek részegen, és a baleseteiket is részegen okozták.

Az egyiknek korábban ittas vezetésért már elvették a jogosítványát is. Később részegen lehajtott az útról és az utasa meghalt. Ez az ítélet nagyságrendileg két és fél év letöltendő (és letöltött) szabadságvesztést jelentett.

A másik nagyon részegen elütött több várakozó gyalogost a járdán, többen meghaltak. Kb. öt évig volt lecsukva ezért.

Aki korábban nem vétett durván a szabályok ellen és nem ittasan, bedrogozva stb. követ el ilyesmit az inkább felfüggesztettre számíthat szerintem. Az ismerősödnél is sokat fog számítani az előélete, ha pl. gyorshajtásért állandóan megbüntették, akkor súlyosabb ítélet várható, mintha pl. öt éve semmilyen közlekedési szabálysértése nem volt. Ha az ismerősöd 210 km/órával hajtott volna, akkor valószínűleg letöltendőt kapna. Nagyon sajnálom a kerékpárost, szörnyű, hogy emberek ilyen értelmetlenül haljanak meg.

2018. jan. 23. 05:22
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Erősen csodálkozom, hogy a helyszínen intézkedő rendőrök nem világosították fel a várható következményekről. Ilyen esetben meg szokták ezt tenni, főleg, ha meg is kérdezi.
2018. jan. 23. 06:57
 8/8 anonim ***** válasza:
68%

"Erősen csodálkozom, hogy a helyszínen intézkedő rendőrök nem világosították fel a várható következményekről. Ilyen esetben meg szokták ezt tenni, főleg, ha meg is kérdezi."

Valószínűleg megtették csak ő is sokkban volt és elfelejtette

2018. jan. 23. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!