Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ami a szegedi kórházakban...

Ami a szegedi kórházakban megy a külföldiekkel az legális?

Figyelt kérdés
Más kórházakkal nincs tapasztalatom,ezért csak a szegedieket írom, de itt az a mindennapos, hogy külföldi (román, szerb, ukrán, jugoszláv) betegek tömegét kezelik, mindezt a magyar TB adófizető állampolgárok kárára. Egy ápolónő ismerősöm azt mondta nekem, hogy már évek óta így megy ez. A külföldi előre egyeztet az orvossal, fizet neki egy bizonyos összeget és már is VIP státuszba kerül. Minden vizsgálatot szinte azonnal elvégeznek rajta amit kell. Több szegedi kórházban van külön VIP részleg is ezeknek a külföldi betegeknek a részére, ahol az adott nyelvet beszélő orvosok is jelen vannak. Én úgy tudom, ez teljesen illegális, visszaélnek a magyarok jogaival. Ezért vannak olyan drasztikus várólisták a magyar betegeknek. Ha kellő számú ember összefogna, egy csoportos feljelentés is indítható lenne a kórházak ellen. Volna értelme jogi lépéseket tenni ez ügyben egyetlen személynek? A Strasbourgi emberi jogok európai bírósága foglalkozna ezzel az üggyel? A válaszokat előre is köszönöm!

2018. jan. 8. 12:40
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Szovjet betegeket nem kezelnek ott? NDK-belieket vagy csehszlovákokat?:D
2018. jan. 8. 19:40
 12/13 A kérdező kommentje:

#11 Kicsit jogos..

Hát gyerekek, ezt a Jugoszláviát tényleg kicsit benéztem,de mentségemre szóljon, hogy nem vagyok már mai gyerek, ha esetleg ez nem derült volna ki.:)

De ettől függetlenül amit leírtam, az sajnos teljesen igaz.

2018. jan. 9. 11:40
 13/13 anonim ***** válasza:
Az lehet, hogy Magyar, vagy kettős állampolgárok.
2018. jan. 9. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!