Fel szeretnék mondani egy "megállapodást"egy "kamu '
ügynökségnél. Mi lesz ha nem fizetem ki amit kovetelnek?
Figyelt kérdés
Jeletnkeztem egy 6 hónapos filmes sulira. Havonta kell fizetni közel 40 ezret.Benne van a megallapodasban, ha felmondom kikell egészítenem a tandíjat a teljesre bànatdijkent. Amire nincs keretem. Többen àt nézték a szerzodest, tollal àt van húzva benne az összeg, nincs alà írva hivatalosan a javítàs sem, csak egy pecset van oldalt alairasal. De hivatalosan oda kell írni hogy "javítva" . UGye normalis esetben szerzodesekben nem javíthatnak tollal . Nemzetkozi ügynöksegnek mondja magàt, "Amerikai ceg leànyvàllalata", ezert a szerzodest szulovel kellett alà írni, mivel usa-ban 21 évtől nagykorúak . Én 19 vagyok. A megallapodasban az is àll, hogy " a felek rögzítik, hogy a resztvévő kiskorú" Ha felmondom akkor van rà 8 napom, higy kiegészítsem az összeget.Ha nem megyek el 6 foglalkozàsra az automatikusan felmondasnak szamit es ki kell fizetnem. De azt írja, a felmondàs mindkét fél alà irasaval ervenyes csak.Ideiglenes lakcimem van, nincs àllandó,nincs keresetem,sem munka helyem, az allando lakcimem kulfoldon van. Teljesen egyedul vagyok itt.Ha elmegyek kulfoldre es vissza jövök 1-2 év mulva vegrehajtanak? A megallapodas több oldalrol is tàmadhato. Vagy ha veszek egy hàrat kesobbiekben lesz Ellenem birosagi vegrehajtas? Esetleg azt is kifizettetik velem? Köszönöm előre kérlek segítsétek.:):
19 vagy és ahelyett hogy tanulnál kimész mosogatni ? Ez a perspektíva?
Mindenkit áternet kinnt is ha nem olvassa el a szerződést, Eladnak még rabszolgának is. ugye nem vagy lány ?
2018. jan. 7. 16:58
12/23 anonim válasza:
Nos technikailag, mivel nem írhattad volna alá a szerződés, ezért az nem érvényes. De, mivel amit tettél tövénybeütköző, ezért rövidre is zártad a témát, mert a másik lehetőséged, hogy előállsz ezzel, és kapsz érte egy feljelentést, ésvagy valszeg egy pert is az okozott kárért. Én a "nem állok elő és kifizetem a pénz szép csendben" opciót választanám, de te tudod... Ha meg nincs pénzed, akkor ideje most a szülők elé állni és megbánni bűneid.
2018. jan. 7. 16:58
13/23 anonim válasza:
Kérdező, látatlanban nem tudunk segíteni neked, nem látjuk a szerződést. Én csak annyit tudok mondani - de nem vagyok ügyvéd, tehát egyáltalán nem biztos, hogy igaz -, hogy ha szülő nélkül írtad alá, akkor lehet, hogy nem is érvényes a szerződés jogilag.
De mint írtam, ehhez kellene keresni egy ügyvédet, megmutatni neki.
Illetve most eszembe jutott valami: azt hiszem, a Fővárosi Bíróságon volt régen olyan, hogy ingyenes joogsegély szolgálat a Markó utcában: próbáld meg azt, hátha megvan még.
2018. jan. 7. 17:01
14/23 A kérdező kommentje:
Miért én kapok fel jelentést ,ha ők irattak alà "kiskoruval" szerzodest?
2018. jan. 7. 17:03
15/23 anonim válasza:
13-as: szerintem magyar törvényekbe nem ütközik, hiszen itt már nagykorú.
Monjuk az is kérdés, hogy egyáltalán magyar állampolgárságú-e a kérdező?
"az allando lakcimem kulfoldon van"
2018. jan. 7. 17:04
16/23 anonim válasza:
Nem aggódnék. Bíróságra kell vinniük az ügyet másként nem megy, cégkövetelés alapja pedig érvényes szerződés és kibocsátott számla, elmondásod alapján egyik sincs. Viszont nagyon fontos arra figyelni, hogy érkezik e fizetési meghagyás. Ha arra nem mondasz ellent, ami nagyon egyszerű dolog, szóval ha ezt elmulasztod na akkor jogtalan követelés is behajtható. Ennyi.
2018. jan. 7. 17:07
17/23 anonim válasza:
"Viszont nagyon fontos arra figyelni, hogy érkezik e fizetési meghagyás. Ha arra nem mondasz ellent,..."
Ez szerintem kicsit bajos lesz, ugyanis ezt írja a kérdező:
".Ideiglenes lakcimem van, nincs àllandó,... az allando lakcimem kulfoldon van"
Mivel a kérdező vissza akar menni kölföldre, ezért jó eséllyel halvány fogalma sem lesz arról, hogy kap egy fizetési meghagyást, így ellentmondani sem fog tudni.
Hacsak nem olyan rendesek a jelenlegi ideiglenes lakhelyén, hogy értesítik róla (már ha megad valamilyen elérhetőséget)
2018. jan. 7. 17:13
18/23 anonim válasza:
A helyesírásodból egyértelműen megállapítható, hogy nem vagy túl eszes, nem csoda hogy átvernek.
2018. jan. 7. 17:14
19/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normalis valaszokat. Soha nem laktam elotte Magyarorszàgon ennyi az egész
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!