Elhunyt rokonnak van-e bankban pénz megtakarítása vagy részvénye hogyan tudhatom meg?
Figyelt kérdés
2018. jan. 2. 15:54
11/12 anonim válasza:
#10 ajánlom figyelmedbe: [link]
Találsz ott a hagyatéki leltárkészítésről is gondolatokat.
Másfelől, mennyire életszerű szerinted, hogy mondjuk én ellopom tőled a halotti anyakönyvi kivonatot, aminek a felmutatásakor a bank teljes körűen tájékoztatni fog engem az elhunyt dolgairól? Nem kellene a kivonat mellé még egyéb is szerinted, ami az információhoz jutásom jogosságát bizonyítja?
12/12 anonim válasza:
8-as vagyok igen, elképzelhető, hogy valami feltáratlanul marad, de ezt később is be lehet pótolni, csak az macera. Szerintem halotti anyakönyi kivonat bemutatása meg a rokonság fok igazolása után a bank segítőkész lesz. Az elhunyt lakásában talált bankkivonatok jó támpontot adhatnak. Azt a rokonok ált tudni szokták, milyen ingatlana volt az elhunytnak. Mindennapi használati tárgyak meg a gyakorlatban nem számítanak, azt az örökösök széthordják, elosztják hivatalos út nélkül. Nekem már 3 felmenőm halt meg, meg örököltem oldalágról is, ez kb így megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!