Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Büntetőjogi felelősség terheli...

Büntetőjogi felelősség terheli a munkáltatót ha odahamisítja az alkalmazott aláírását az új szerződésre amit az nem akart aláírni és érvényesíti az új szerződében foglaltakat?

Figyelt kérdés

Büntetőjogilag is felelősségre vonható az a munkáltató, aki új szerződést akar adni az alkalmazottjának a régi helyett, de az új szerződés kedvezőtlenebb így érthető módon az alkalmazott nem hajlandó aláírni így a munkáltató odahamisítja az aláírást (macskakaparással)?

És odaadja a fenntartónak az új „aláírt„ szerződést és innetől fogva élnek az új szerződésben foglaltak, hiszen az alkalmazott „aláírta“ (odahamisították a nevét).

Ezzel Btk-s cselekményt, okirathamisítást követett el a munkáltató?

2017. dec. 30. 12:48
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

És ki számol el az elmúlt 3 hónappal amely 3 hónap alatt már az új szerződés szerint kaptam (kaptuk) a fizetést?

Amely kapásból nettó 3x 25.000 ft mínusz már most.

2017. dec. 30. 16:57
 12/25 anonim ***** válasza:
Természetesen a munkaadó, ki más? Azt hitted majd kihozza a postás?
2017. dec. 30. 21:14
 13/25 A kérdező kommentje:

DE jól gondolom hogy ezt a pénzt (meg még majd az összes későbbi lenyúlást....) csak bírósággal vasaltathatom ki belőle?

Mert magától az tuti hogy nem fizeti ki.

Meg is mondta.

Ennyit tud adni ha maradok maradok ha nem felállok.

Az hogy van egy élő futó szerződésem adott alapbérrel nem számít.

elvégre ott az új aláhamisított szerződésem... az új kevesebb alapbérrel.

2017. dec. 30. 21:17
 14/25 anonim ***** válasza:

Hát ha magától nem hajlandó, akkor csak munkaügyi bíróság tud ebben segíteni.

(Mellékszál: Azt semmilyen írásszakértő nem fogja megállapítani, hogy ki kapart oda valami rövid olvashatatlan macskakaparást, azt nem vállaják be, hogy ilyen tipp alapján valakit elítéljenek. Azoknak hosszabb, értelmes szövegre van szükségük.)

2017. dec. 31. 03:11
 15/25 A kérdező kommentje:

"azt nem vállaják be, hogy ilyen tipp alapján valakit elítéljenek. "

Nem, de józan paraszti ésszel a munkáltatónak akkor is válaszolni kell majd adott esetben a bíróságon arra a kérdésre hogy ha tudta hogy az aláírás hamis (hiszen az alkalmazott ezerszer szólt hogy nem írt alá semmit) akkor miért is vette figyelembe a hamis aláírással ellátott szerződés-módosítást?

Tudta hogy így nem érvényes az új szerződés (mindegy is ki kaparta oda a hamis szignót) de akkor miért is vette érvényesnek?

Erre a kérdésre majdan még akár bíróságon is válaszolnia kell.

2017. dec. 31. 10:34
 16/25 anonim ***** válasza:
Nyilván ezzel bűncselekményt követett el az ember, aki aláírta, de a munkavállaló meg minek dolgozik ezen szerződés alapján? Az nekem olyan, mintha ő maga is elfogadta volna. És attól még a tény az tény, hogy valaki okiratot hamisított, de munkaügyi pernél nem tudom, hogy mi lenne a végkimenetel, ha a munkavállaló ahelyett, hogy nem vette volna fel a munkát és elment volna a rendőrségre, inkább dolgozott az új szerződés alapján...
2017. dec. 31. 11:42
 17/25 anonim ***** válasza:
16-osnak: igen, ezek a kérdések bennem is felmerültek...
2017. dec. 31. 12:11
 18/25 anonim ***** válasza:
A bérszámfejtő majd azt mondja, hogy neki azt mondták, hogy ez az új érvényes szerződés, és kész. Aki meg ezt mondta neki, az azt modja, hogy ő már így kapta aláírva, és nem kételkedett benne, hogy valós-e az aláírás. S mivel hónapokon át te is elfogadtad az új feltételeket, felvetted a munkát, nem indítottál eljárást, simán elhiheti a bíróság, hogy mindenki úgy járt el, ahogy el kellett járnia. Büntetőügyben nincs olyan, hogy "munkáltató", emberek vannak, akik egymásra fognak mutogatni, és nem fog kiderülni semmi. Nem fog az alkalmazott ilyen ügyben a főnökére terhelő vallomást tenni, ha meg akarja tartani az állását. Ha csak szóban reklamáltál, s nem áll melletted senki, azt se tudod bizonyítani, hogy szóltál korábban.
2017. dec. 31. 12:20
 19/25 A kérdező kommentje:

Tehát akkor összegezzük jól értem-e.....

itt egy napnál világosabb csalás és én a dolgozó a világon semmit se tehetek max kussolhatok mert ha bármit teszek úgyse lesz semmi de még én magam kerülök inkább bajba?

JÓL ÉRTEM TEHÁT?

tehát egy munkáltató simán megteheti hogy elveszi a fizetésem negyedét odafirkantja az aláírom az "új" szerződésre és kész?

Minden sima és a világon semmit se tehetek?

Kussolhatok ha azt akarom megmaradjon az állásom?

2017. dec. 31. 15:38
 20/25 anonim ***** válasza:
De tehetsz. Nem dolgozol, hanem elmész a rendőrségre és feljelentést teszel. Vagy előbb ezt közlöd a munkáltatóddal. Akkor lehet kétszer is meggondolja, hogy mit tegyen.
2017. dec. 31. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!