Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Nincs állandó lakcímem, mire...

Nincs állandó lakcímem, mire vagyok jogosult?

Figyelt kérdés
Elárverezték a házamat, albérletbe vagyok ahova nem enged a tulaj bejelentkezni állandóra.. Ilyenkor mi van? ilyenkor mehetek orvoshoz vagy bárhova? vagy valahova nem leszek jogosult ?!

2017. dec. 28. 17:09
 1/9 anonim ***** válasza:
32%
Törvényen kívüli lettél.
2017. dec. 28. 17:13
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Valami rokont vagy havert kérj meg hogy bejelentkezhess.

Bárhová megy az ember igazolvány , lakcim kártya kell rögtön.

2017. dec. 28. 17:30
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Áramot vezethetsz.
2017. dec. 28. 17:37
 4/9 TappancsMancs ***** válasza:
94%
Igazából nincs joga megtiltani a lakcímbejelentést! Az állampolgári kötelességed. Bár azt hiszik a lakcímbejelentés kihasználható az ingatlan tulajdonának megszerzésére, de ez tévedés. Viszont gondolom nem akarsz jogi huzavonát se heves vitákat, így legcélszerűbb lenne másik bérlemény után nézni és ezt előre tisztázni is.
2017. dec. 28. 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
51%
Lehet kiváltani település szintű lakcímkártyát, a hajlékonyaknak is ilyent adnak.
2017. dec. 28. 21:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Nincs egy rokon akihez bejelentkezhetsz? Állandó cím nélkül nem sok mindent tudsz intézni. Pl még tartózkodási helyet sem papíron. A hajlékonyoknak amúgy az van a lakcímkártyájukon: "lakcím nélküli".
2017. dec. 28. 22:10
 7/9 anonim ***** válasza:
64%
Ha van két tanúval aláíratott szerződésed, azzal be tudsz jelentkezni a tulaj külön aláírása nélkül is.
2017. dec. 28. 23:50
 8/9 anonim ***** válasza:
38%

Lehet ideiglenes tartózkodási helyed és levelezési címed is. Állandó lakcímhez szerintem kell a tulajdonosok hozzájárulása, az ideigleneshez nem kell.

Azért szép is lenne, ha én nem is tudnék róla, hogy a lakásomba százharminc ember bejelentkezett, és egyszer csak beállítanának, én meg amikor hívom a rendőröket, ők mutatják a lakcímkártyájukat, hogy de hiszen ők itt laknak, csak rám jött a bolondóra!

2018. jan. 16. 15:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Állandóhoz is ugyanúgy kell a tulajdonos hozzájárulása, mint ideigleneshez. Illetve állandóhoz sem kell, ha a bérleti szerződés kiváltja a tulajdonos aláírását.

Nem akárki jelentkezhet be egy címre, hanem csak az, aki ott lakik. Mindazonáltal a lakcímbejelentés a lakás használatára vonatkozó és egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg, ez benne van így a jogszabályban. Vagyis senki nem mehet be egy lakásba csak azért, mert bejelenti oda a lakcímét (ráadásul, ha oda jelentkezik be valaki, ahol igazából nem lakik, az közokirat-hamisítás bűncselekménye - vonatkozik ez azokra a tulajdonosokra is, akik abba a tulajdonukba jelentkeznek be, ahol igazából nem laknak, vagy az egymáshoz szívességből bejelentkezgető tulajdonosokra is).

2018. jan. 16. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!