Nincs állandó lakcímem, mire vagyok jogosult?
Valami rokont vagy havert kérj meg hogy bejelentkezhess.
Bárhová megy az ember igazolvány , lakcim kártya kell rögtön.
Lehet ideiglenes tartózkodási helyed és levelezési címed is. Állandó lakcímhez szerintem kell a tulajdonosok hozzájárulása, az ideigleneshez nem kell.
Azért szép is lenne, ha én nem is tudnék róla, hogy a lakásomba százharminc ember bejelentkezett, és egyszer csak beállítanának, én meg amikor hívom a rendőröket, ők mutatják a lakcímkártyájukat, hogy de hiszen ők itt laknak, csak rám jött a bolondóra!
Állandóhoz is ugyanúgy kell a tulajdonos hozzájárulása, mint ideigleneshez. Illetve állandóhoz sem kell, ha a bérleti szerződés kiváltja a tulajdonos aláírását.
Nem akárki jelentkezhet be egy címre, hanem csak az, aki ott lakik. Mindazonáltal a lakcímbejelentés a lakás használatára vonatkozó és egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet és nem szüntet meg, ez benne van így a jogszabályban. Vagyis senki nem mehet be egy lakásba csak azért, mert bejelenti oda a lakcímét (ráadásul, ha oda jelentkezik be valaki, ahol igazából nem lakik, az közokirat-hamisítás bűncselekménye - vonatkozik ez azokra a tulajdonosokra is, akik abba a tulajdonukba jelentkeznek be, ahol igazából nem laknak, vagy az egymáshoz szívességből bejelentkezgető tulajdonosokra is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!