Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Bemehetek-e oda ahova az...

Bemehetek-e oda ahova az állandó lakcímem szól?

Figyelt kérdés
Anyámhoz vagyok bejelentve lakcímkártya szerint en is meg a 3 gyerekem is.Életvitel szerűen viszont 200kilóméterre lakunk onnan.De a lakcímkártyámon nincs tartózkodási hely bejelentve ,csak az állandó ahol anyám és a férje lakik.Mondtam neki,hogy pénteken meglátogatjuk meg van ott pár cuccom is amit elhoznák.Ő viszont nem akar beengedni.Ha nem akar beengedni és rendőrt hívok akkor köteles lesz e beengedni?
2016. szept. 21. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem lesz koteles. Onmagaban az, hogy valahova be vagy jelentkezve, semmilyen jogot nem jelent az ott-tartozkodasra. Az ingatlan tulajdonosa vagy epp haszonelvezoje donti el, hogy kit enged be a sajat tulajdonaba.
2016. szept. 21. 20:21
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi,azóta már beszéltem ügyvéddel és bemehetek,ha van otthon valaki.A tulajdonosnak pert kell indítania ahhoz hogy ki lehessen onnan rakni,de mivel én csak 1-2 napot leszek ott így erre nem lesz szükség
2016. szept. 22. 07:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem az a kérdés hogy bemehetsz -e hanem hogy beengednek -e.

Azt írtad hogy nem akarnak beengedni!

Ilyenkor mit tudsz tenni?

2016. szept. 23. 14:40
 4/6 A kérdező kommentje:
Kihívom a rendőrséget,úgy gondoltam.
2016. szept. 23. 17:20
 5/6 anonim ***** válasza:

A rendőrök nem illetékesek ebben az ügyben. Ez polgári jogi ügy, bíróságon szállhattok egymással szembe. A rendőrség a szabálysértések és a bűncselekmények ellen dolgozik, nem a polgári jogi vitákat hivatott helyrerakni.

A lakcímkártya csak egy hatósági igazolvány, ami hitelesen tudod igazolni a lakcímedet. Illetve a mögötte lévő lakcímbejelentés népességnyilvántartási célokat szolgál. Semmiféle lakáshasználat vitában nem tudod felhasználni.

Ha életvitelszerűen ott élnél, akkor valóban nem tehetne ki egyik napról a másikra, de bevallottan nem ott laksz, hanem csak van ott pár cuccod. Ilyen esetben persze ki kellene adnia a cuccaidat, viszont ha nem adja, akkor hiába mész oda a rendőrséggel.

2016. szept. 23. 18:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Na ez az előző írt. A rendőr eléggé korlátozott hatású.

És megértem mert mi van ha pl. akin segít azzal szemben a másik félnek lenne igaza?

Csak ilyenben egy polgári pernél hány hónapod vagy éved van arra hogy megkapd a cuccod?

És tudod -e igazolni hogy a tied?

Rá van írva vagy van rá tanud hogy a tied és te kaptad?

Sajnos elég nehéz ezt bizonyítani. Pedig annak kell bizonyítani minden polgári pert aki indítja.

2016. szept. 25. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!