A végrehajtó vagy a behajtó zsákmányolhat ki?
2 éve vettem egy autót hitelre, nem működött meg minden baja volt ezért nem fizettem rá semmit. Hó elején jött egy papír, hogy van tartozásom egy végrehajtótól aztán jött egy egy behajtótól is a végrehajtótól az autó ami 4 millió már a behajtótól a telefon ami 300 ezer. Van különbség a kettő között? Melyik fogja elvinni a házam? Miért van ebből is kettő, nem tudom megkülönböztetni, hogy melyik mit csinál mindenki más ír.
Olvastam, hogy az embernek a behajtó vitte el a tévét a másiknál meg, hogy eladta a házát a végrehajtó.
Megosszák egymás között ezek? De hogyan?
Téged senki nem fog kizsákmányolni, pusztán behajtják rajtad a jogos tartozást. Ha hitelt veszel fel, fizetned kell, teljesen mindegy, mennyire tetszik az autó, amit te választottál, senki nem kényszerítette rád. Sem az autót, sem a hitelt. Előbb a behajtó cég próbálkozik, ha még neki sem fizetsz, aztán jön végrehajtó, aki már árvereztethet is. Akár a házadat is. Talán olvasd át ezt:
Kérdező!
a Behajtó, az hivatalosan KÖVETELÉSKEZELŐ.
AZ ÉGVILÁGON SEMMILYEN HATÓSÁGI JOGKÖRÜNK NINCS!!!!
Az egy teljesen más kérdés, hogy ettől még megpróbálnak rád ijeszteni a leveleikkel.
Hivatalos végrehajtási intézkedést ellened csak végrehajtó tehet.
Ő is csak végrehajtható okirat alapján járhat el.
"nem működött meg minden baja volt ezért nem fizettem rá semmit"
Csak én nem látom az ok-okozati összefüggést? Hol érdekli a bankot, hogy működik-e az autód? Még jó hogy nem várod el, hogy kijöjjön egy öltönyös alkalmazott vásárlás után, hogy megdicsérjen milyen szép új kocsit vettél.
A behajtó persze nyilván csak baszogatni fog, de amint bíróság elé kerül az ügy úgy el fogják kaszálni ezt az érvet, hogy csak nézel mint Rozi a moziban. Szóval ha csak nem célod a szolgáltatási költségek halmozása fizetsz már a behajtónak, mint a katonatiszt.
"A végrehajtó vagy a behajtó zsákmányolhat ki?"
Ha visszafizeted a felvett hitelt, akkor bármennyire is ki akarnak zsákmányolni nem fognak tudni! Baccál ki velük! Fizesd vissza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!