Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Valóban nem jár nekem semmilye...

Valóban nem jár nekem semmilyen jövedelem? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Több évig betegápolási díjat kaptam. Egy rokonomat ápoltam. Ez a jogviszonyom megszűnt pár hónapja. Voltam a helyi munkaügyi központban és ott azt mondták nem vagyok jogosult semmilyen járadékra, támogatásra sem. Az önkormányzatban szintén ezt mondták.

Ez hogyan lehetséges? 2017-ben lehet valakit egy fillér nélkül hagyni éhen halni magyarországon? Nekem nincsenek rokonaim akik segíthetnének. Végzettségeim sincsenek és vannak súlyos betegségeim amikre nem kapok havi ellátást, mert nem érem el papiron hozzá az elegendő százalékot, annál viszont betegebb vagyok, hogy munkát végezhessek. Ilyenkor mi a teendő? Hová fordulhatnék? Köszönöm a választ előre is!

2017. dec. 25. 17:28
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
#1 Ezt Adolf Hitler se mondhatta volna másként. Biztos nagy példaképed lehet.
2017. dec. 25. 18:57
 12/20 anonim ***** válasza:
24%
Evolucionak hivjak, semmi koze a Mesterhez.
2017. dec. 25. 19:02
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Sajnos az Orbán kormány első intézkedései arról szóltak, hogy akit csak lehetséges kilökjenek a szociális hálón kívülre. Emlékszem anno egy bácsi a nyugdíjfolyósítóban szúrta le saját magát, mert ugyanilyen helyzetbe került, dolgozni nem tudott/nem kellett, a járadékot viszont elvették. Talán érdemes lenne valamilyen ingyenes jogsegélyszolgálathoz forulnod, biztosan van ilyesmi minden városban.
2017. dec. 25. 19:05
 14/20 anonim ***** válasza:
51%

Tőlem 2010-ben elvették az ápolási díjat (23.000Ft/hó), annak ellenére, hogy apámat itthon elláttam.

Annak örülj, hogy eddig is kaptál.

Munka alapú társadalom, vagy miaszösz.

Akinek nem tetszik, az menjen el szavazni...

Közmunkásnak nem vesznek fel?

Anyumat munkára alkalmatlanra értékelték és megítéltek havi 42.000Ft rokkantsági ellátást.

A szomszédom meg semmit nem kap, 3 percig nem tud a lábán állni.

Magyarország erős és büszke ország, nem kellenek bele betegek...

2017. dec. 25. 19:05
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
A pszihiátriai betegségeket nem mindenki engedheti meg magának. Tehát ez nem érv. Szívműtéttel meg nehogy már ne százalékojanak le hacsak nem valami jelentéktelen apróságról van szó. Egyébként nagyon egyszerű csökkent munkaképességűnek nyilváníttatni magad állítólag. Néz utána. Nagy cégek még alibiből is alkalmaznak ilyeneket mert jó pont sz állam fele. Nálunk is dolgoznak ilyenek
2017. dec. 25. 19:09
 16/20 árokpart ***** válasza:
74%
Ez az! Sajnáljunk egy kevés kis pénzt ettől a szerencsétlen betegtől hátha elérjük a 6 százalékos növekedést az ő bőrén. Természetesen írónia volt. Kérdező sajnos egyelőre annyit tehetsz, hogy tavasszal bárki másra szavazzál .
2017. dec. 25. 19:16
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

Egyébként, ha eddig a rokonodat ápoltad mást nem tudsz ápolni?

Vagy pl.: ismerősöm azzal foglalkozik, hogy kínából rendel olcsón cuccokat és itthon eladja drágábban a neten. Ilyet Te is tudnál csinálni pl!

2017. dec. 25. 19:17
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

" kínából rendel olcsón cuccokat és itthon eladja drágábban a neten"

gondolom adózik utána, mert ha belefut egy NAV ellenőrzésbe az nagyon sokba kerülhet

2017. dec. 25. 19:34
 19/20 anonim ***** válasza:
59%
A munkaügyi központ kiközvetít állásokra, ha nincs megfelelő akkor pedig közmunkára. Ha olyan súlyos betegséged lenne akkor megítélnék neked az ellátást. 3 millió nyugdíjast kell eltartani, sajnos ez van, nem jut mindenkinek pénz, el kell menni dolgozni. Találd fel magad.
2017. dec. 25. 19:42
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

Kérdező. Nem gondolnám, hogy valóban annyira komolyak a betegségeid, mint ahogy mondod. Lehet, hogy eddig az volt, de valószínűleg ahogy az évek teltek, felgyógyultál a betegségeidből, tehát rendeződött az állapotod annyira, hogy az az életedet ne befolyásolja, vagyis tudnál dolgozni. Ezért vették el a támogatást. Lehet itt szidni mindenkit, de azt gondolom, hogy akinek tényleg olyan komoly betegségei vannak, attól nem vesznek el semmit. És igen, a szociális támogatások jó részét valamihez kötik. Senkit nem tartanak el csak úgy. Egyébként 1 év regisztrált munkanélküliség után igényelhetsz támogatást a Járási Hivataltól. Amit tehetsz, hogy baromi gyorsan elkezdesz munkahelyek keresni!

Anyukám és apósom is beteg, egyikük szívműtött speciel, anyukám pedig szintén rendszeresen jár a pszichiátriára, több rosszulléte is volt az elmúlt időszakban, kórházban is volt, kapnak ellátást, viszont abból nem tudnak megélni, így mellette még elmennek dolgozni. Nyilván olyan munkát végeznek, ami számukra nem olyan megterhelő, de dolgoznak. Mindketten. És még csak nem is fiatalok, mert mindketten közel 60 évesek.

2017. dec. 26. 08:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!