Örökös leszek ha kötöttünk eltartási szerződést? Illetve keresztbe tehet nekem valaki? Megkaphatom a lakast?
Nem vagyok tisztaban ezekkel es csak szeretnem tudni.. neki onkormanyzati lakasa volt (1hete halt meg, isten nyugosztalja) arra kotottunk eltartasit, majd meg is kaptam az onkormanyzat hozzajarulasat..A mamam anyukajanak a testvere volt, szoval a kozvetlen leszarmazottakba nem tartozok bele... a kerdesem hogy akkor az eltartasi szerzodes utan sem? A hagyatekin sem vehetek reszt?(Nincs gyermeke, ferje is meghalt mar)
Igazabol nincs is mit orokolni a lakas az enyem (lesz), csak a hazban valo cuccok nem elvileg.
Penzt lehetett volna,amit o szorgosan gyujtott is.. es amit ram is hagyott volna (szoban beszeltuk csak sajnos) de az egyik orokos lenyulta az egeszet :) egyedul neki volt kulcsa a lakashoz még nekem sem volt! (ő a keresztfia , amig en nem voltam a neninek addig o volt az egyetlen valakije neki.) pont ott volt a halala pillanatakor a lakasban, még ki se hult szerencsetlen, de mar a penzt elrakta gyorsan, majd rá 5orara atadta a kulcsokat nekem, mondván o nem talalt penzt..nincs mit tenni.. sehogy nem tudjuk rabizonyitani.
Anyukam be is olvasott neki emiatt, letolvajozta, amin o teljesen felhaborodott es megfenyegetett, hogy keresztbe tesz azzal hogy elmondja az onkormanyzatnal, hogy nem tartottam magam a szerzodesben leirtakhoz es igy nem adjak meg a lakast nekem.... (ami persze hazugsag. Termeszetbeni szerzodest kotottunk.) még nincs a nevemen a lakas kell, ahhoz a halotti anyakonyvi, hogy intezkedni tudjak..de mar attol is felek hogy azt sem adja oda nekem :(
A szerzodesben az szerepel,hogy legalabb 1 evnek kell eltelnie hogy megkapjam a lakast. 5 het hianyzik csak.. vajon igy is megadjak, vagy buktam? Vagy esetleg valami ismerossel ellehetne intezni?
Azert mentem bele mindenbe reszletesebben, hogy ismertek legyenek a korulmenyek valamennyire. Meg hat na,jol esik kiirni magambol:)
Ha esetleg még valaki olvassa...
A rezsit és a lakbért is nekem kell befizetni? A szerződesben ilyet nem írtunk le, azért kérdezem..de nem akarok kicseszni magammal,hogy aztán visszamenőleg kifizettessék velem esetleg... kinek kell ilyenkor befizetni?
Milyen rezsit és lakbért?
A tulajdonos halála után keletkezettet?
Az tortent, hogy semmi nem tortent :D a hagyatekin reszt vehettem, az orokosok nekem ajandekoztak, amit ok orokoltek volna. Az a rokom se rakott alam,segitett vegul mindenben, amiben kellett.
A lakasban lakok, fizetem a szamlakat es varom hogy vegre kossenek velem berleti szerzodest..folyamatban van az ugyem azota is... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!