Jóváhagyás nélküli megújuló előfizetés. Mennyire van ez így rendben?
....elitt*rs?!
Amúgy nyilván inkorrekt, de ha a kb. általában rutinból kipipált ÁSZF-ben benne van, akkor nekik van igazuk.
Köszi a válaszokat!
Nem az elitt*rs, de igazából nem is lényeges maga az oldal, általános jellegű a kérdés, több helyen is találkoztam ilyennel.
Az azért szerintem nem egyértelmű, hogy bármit beleír az adott cég az ÁSZF-jébe és onnantól azzal nem lehet vitatkozni. Olyan fogalom van a magyar jogban, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat. Kvázi ezzel a funkcióval csak a weboldal tulajdonosa jár jól, hiszen ha több hónapra akarsz előfizetni, akkor arra is van lehetőség és még jobban is jössz ki egységárban, mint az egy hónapossal.
"Olyan fogalom van a magyar jogban, hogy tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat."
Nincs az a fogalom ami megvédi a felhasználót a saját nemtörődömségétől.
#5-ös
Ha oda van írva, hogy egy hónap, akkor nekem abból egyáltalán nem következik, hogy havonta megújul. Főleg ha erre semmiféle utalás sincs.
#6-os
"Nincs az a fogalom ami megvédi a felhasználót a saját nemtörődömségétől."
De igen, van. Lásd a törvény szövegét:
"3. § (1) Tilos a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat.
(2) Tisztességtelen az a kereskedelmi gyakorlat,
...
b) amely érzékelhetően rontja azon fogyasztó lehetőségét az áruval kapcsolatos, a szükséges információk birtokában meghozott tájékozott döntésre, akivel kapcsolatban alkalmazzák, illetve akihez eljut, vagy aki a címzettje, és ezáltal a fogyasztót olyan ügyleti döntés meghozatalára készteti, amelyet egyébként nem hozott volna meg (a továbbiakban: a fogyasztói magatartás torzítása), vagy erre alkalmas."
Az, hogy egy ilyen lényeges infót nem hoznak egyértelműen a felhasználó tudtára, szerintem pont megfelel ennek a pontnak.
Egyértelműen a tudtodra hozzák, az ASZF-ben, amit el kell(ene) regisztráció előtt olvasni.
Ha az erről szóló rész 2 pixeles betűkkel lenne, akkor jogos lenne, hogy nem volt megfelelő a tájékoztatás.
De ha nem olvasol el semmit, csak ikszelsz, azért nem a szolgáltató a hibás. Még csak feltételezem nem is apró betűben volt az oldalon ez a rész.
Nem összevissza ikszelek, hanem évekkel ezelőtt regisztráltam az oldalon. De felteszem neked annyira jó a memóriád, hogy évekkel később is emlékszel minden egyes végigolvasott ÁSZF-re.
Az meg a másik része, amit már előtte is írtam: attól hogy benne van az ÁSZF-ben, még nem lesz automatikusan törvényes is. Ha 200 px-es betűmérettel van, akkor sem.
Ha ez benne volt az ASZF - ben és elfogadtad, akkor nincs apelláta.
Neked kell megszüntetni a szolgáltatást, ha nem akarod tovább.
A Kártyaadatok tárolásához is kell valahol beleegyezés az ASZF - ben.
Ha aláírtad az ASZF - et, akkor ezt is.
Így jártál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!