Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha nincs elég szabadság év...

Ha nincs elég szabadság év végére?

Figyelt kérdés

Ha nincs elég szabadságom az év végi leállásra, akkor ugye a fizetés nélküli szabadság az egyetlen normális megoldás? Én ezt támogatnám is, de a főnök valamiért nem akarja. Helyette a jövő évi szabadságomból akar kivetetni velem úgy, hogy azt januárban írja be, ez év decemberében meg papíron lényegében majdnem végig dolgoznék. Hozzáteszem, egy hónapja kezdtem (újra) dolgozni, alig jár így szabadság az utolsó hónapokra, ergo nem az én hibám, hogy nincs annyi napom, amennyit ki kéne vennem.

Ugye teljesen jogosan utasíthatom el a főnök elképzelését?

(Nem akarom, hogy az egész jövő évemet elszúrja ezzel, főleg, mert nem is biztos, hogy itt maradok a próbaidőn túl.)

2017. dec. 5. 21:19
 1/7 anonim ***** válasza:
Jogosan utasíthatod vissza, ő meg jogosan mondhatja neked, hogy akkor másnap nem is kell már bejönnöd, mert még próbaidős vagy.
2017. dec. 5. 21:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Azért ez mégiscsak a jövő évi szabim! Ahhoz idén semmi köze, nem?

Egyébként nem hat meg, ha elküld. Megyek én innen magamtól is, ha nem jutunk dűlőre.

2017. dec. 5. 22:09
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mi is a kérdés? :)
2017. dec. 5. 22:23
 4/7 anonim ***** válasza:

Hát, úgy néz ki, konfrontálódnod kell, Kérdező, ha nem akarod a főnököd "javaslatát" elfogadni!

Azt tudnod kell, hogy próbidő alatt bármelyik fél indoklás nélkül megszüntetheti a munkaviszonyodat. Nem is értem, miért kockáztat a főnököd, mert a leírt húzásával ő is támadhatóvá válik. Hacsak nem már meg is vannak számolva a napjaid, csak még ki akarja csavarni belőled az utolsó csöppeket.

2017. dec. 5. 22:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Én nagyon nem tudom ezt az egész szitut hova tenni. Mi fáj neki a fizetés nélküli szabadságban? Ez szerintem inkább nekem rossz, mint neki. És még ő kérte, hogy ha felmondanék a próbaidő alatt, akkor azt lehetőleg ne úgy tegyem, hogy másnap már nem jövök.
2017. dec. 5. 23:13
 6/7 anonim ***** válasza:
0%
nos.. fizetés nélküli szabadságra nem küldhet a munkáltatód, azért mert leállás van.. gondolom ezért se fog ilyet csinálni, persze te hivatalosan kérheted tőle.
2017. dec. 6. 00:48
 7/7 anonim ***** válasza:

#6 szerintem nagy szövegértési problémád van. Épp a főnök akar mindenkit elküldeni szabira, mert akkor le akarja állítani a gyárat. A kérdezőnek nincs ehhez elég szabija, így nem tudja őt csak úgy elküldeni, mint a többieket.

A főnök szerintem azért akarja ezt, mert ezzel több munkára tud rávenni téged jövő évre, azaz kevesebb szabid lesz. Ez az ő érdeke.

Viszont tudni kell, hogy TÖRVÉNYTELEN az, hogy hamis adatokat ad meg a jelenléti ívben, okirat(?)hamisításra akar rávenni téged a hatalmával visszaélve. Ha erről lenne valami bizonyítékod, akkor rendesen meg is üthetné a bokáját.

2017. dec. 6. 09:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!