Ha üzemi balesetet szenvedtem és "kártérítést" indítok a munkáltatóm ellen, akkor a kártérítés összegének alapja lehet a cég forgalma?
Nem, mivel a cég forgalmát nem egyedül hajtod fel.
Ha ők a hibásak, akkor fizessenek tisztességes életjáradékot, minimum a fizetésednek a 2*-ét meg a kezelésed meg egyéb költségeket is.
Ez pont ugyanaz, hogy ha gyorshajtasert megbuntetnek nem kell tobbet fizetned, ha gazdag vagy...
Gondolom volt egy biztositasod, az alapjan megy minden...
Köszönöm a válaszokat! Igazából azon gondolkodtam, hogy ha mondjuk az átlagéletkor 70 év, és mondjuk bűncselekményt követek el, amiért ülök 7 évet, akkor ugye az életem 10%-a elmegy egy rossz döntés miatt... Miért ne lehetne erre hivatkozni a munkáltatómmal szemben, hiszen az ő hibájukból (pillanatnyi rossz döntésükből adódóan) "bűncselekményt" követtek el az én rovásomra. Na már most simán lehetne a forgalmuk bizonyos százalékával büntetni őket. Mert ha például egy milliárdos cég kifizet 500 ezret kártérítés címén, az olyan, mintha kábé emberölésért 2 napot kellene ülnöm. Ha csak ennyi lenne a büntetés, akkor holnaptól szinte mindenki bűnözne, mert nem lenne visszatartó erő (törvény).
Amúgy a cégem folyamatosan lábbal tiporta a szabályokat és semmit sem változtattak a bevett "jó" szokásukon és bármikor benne van a jövőben egy hasonló sérülés... Szóval nekik nincs visszatartó tényező.
"Na már most simán lehetne a forgalmuk bizonyos százalékával büntetni őket. "
Ha pedig a csőd szélén táncol a pár fős céged, akkor meg tőled vonnának le pénzt, az üzemi baleset folyományaként? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!