Lopásnak számít, ha az automata elnyeli a pénzem?
nézd én 2x futottam bele ilyen esetben, egyszer sem követeltem semmit... egyik eset pláza parkolo automata eobyelte a pénzem ib 5 perc alatt jött egy ember aki megoldotta minden gondomat, másik eset a coca colás automata, itt ingyenesen hivható számon tudtam a hibát jelezni... ahol ekkérték a nevem címem x nap... hét után a pistás hozott 2 féliteres colát az 1 helyett amit vettem volna.
Mindkét probléma kezelést korrektnek érzem.
A szándékos lehúzást kétlem hogy reális lenne, egy coca cola vagy westend nem teheti meg hogy nevetséges pár száz forintokkal húzzon le embereket mert a másik oldalon ennek a többszörösét bukhatják.
"És honnan tudod, hogy technikai hiba miatt van ez?"
Onnan, hogy az üzemeltetőnek jobban megéri egy működőképes automata, mint egy olyan amit senki nem használ mert hibás.
"Miért kell külön követelnem, amit kifizettem?"
Nem követelned kell, hanem egyszerűen jelezni kell az automatán megadott elérhetőségen a hibát. Attól hogy ez meghaladja a képességeid, még nem lesz lopás...
Nem baj, hogy szeretjük az automatákat és védjük őket, de ez nem így megy, hogy csakúgy feltételezzük, hogy műszaki hiba. Bedobtam a pénzt, önként, de nem ajándékba, hanem kóláért cserébe, de nem kaptam semmit. Szólhatok emiatt, de én nem két hét múlva kérek két üveg kólát, hanem most egyet, amit nem kapok meg, pedig kifizettem.
Jól gondolom, hogy ez törvénybe ütközik?
Javaslom hogy a fogyasztó védelemhez fordulj a rendőrség előtt.
Egyébként szerinted mi lenne a helyes eljárás?
Nyilván az hogy soha nem romlik/akad stb. stb. el semmi, de ezt szerintem kizárhatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!