Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy történetből egy dolog...

Ha egy történetből egy dolog igaz, akkor az igazolja a bíróság szemében a többi hazugságot is?

Figyelt kérdés
A feleségemmel válunk. Ő különféle hazugságokkal rendszeresen feljelent. Az állításai közül egy dolog igaz, azt be is ismertem, de a többi csak rágalom. Mégis elhitték neki a rendőrök, mondván ő nő és biztos igazat mond. A legújabb húzása az volt, hogy feljelentett könnyű testi sértésért, holott hozzá sem értem. Szerzett egy kamu látleletet, és az alapján tett egy feljelentést. Az okot most nem akarom részletezni, de nagyon sumák és aljas. A lényeg, hogy valóban megfenyegettem szóban, ezt el is ismertem, de bántani nem bántottam. Kérdezném, hogy ilyen esetben csak úgy elhiszinek a bíróságon mindent neki, vagy bizonyítani is kell, hogy tényleg én voltam?
2010. máj. 31. 20:42
 1/1 anonim ***** válasza:
Nem. Ha az ember egyszer hazudik, máskor attól még mondhat igazat. Ilyenkor legfeljebb hamis vádlásért lehet egy újabb ügyet a nyakába varrni, de a többi ügyre ez nincs kihatással.
2010. máj. 31. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!