Nemrég levitték a büntethetőség korhatárát 14 éves korról 12 -re. Egyetértenél azzal, hogy aki még nincs 14 éves, az csak bizonyos kivételes esetekben kaphasson végrehajtandót?
Én alapból helyeslem, hogy börtönbe lehet zárni 12 éves kortól a bűnözőket, de itt szerintem nem erről van szó.
Oké, az nem normális dolog, hogy két lány egy harmadikat végigrugdos a városon, de mivel, ha jól látom, ez nem szokásuk, csak egy alkalmi hülyeségük volt, amibe beleheccelték egymást, ezért szerintem elég lett volna a felfüggesztett. (Most az egyik évet ténylegesen le is kell ülniük.)
Bírói túlkapásnak tűnik, talán az adott törvény lejáratása lehetett a bíró célja.
Valóban történt ilyen eset, nézz utána.
Egyébként miért ne szállhatnának le ufók Londonban?
Nem, nem értenék egyet vele! Ne hidd azt kérdező, hogy itt Borsodban pusztán unalomból követeljük a minimum 12 éves korra való csökkentést.
Ezek között nem bírsz megélni. Legtöbb cigány 14 évesnek minimum 20 betörése volt már. Direkt a 14 év alattiakat küldte anyuka-apuka lopni, mivel ők még nem büntethetőek. Sajóbábonyba is sokszor annyit látni már csak, hogy a 11-12 éves gyerekek is másznak át a kerítésen és amit tudnak visznek.
Konkrét példa: Sajóbábony. 12 éves cigány gyerek betört egy portára, rajta kapták a lopáson, kapott egy-két pofont majd kidobták a portáról. Betört a második helyre is, ott is vitte volna már a lopott holmit, elkapták, kapott két pofont kidobták. Kitartó volt a cigány gyerekünk, harmadik helyre is betört, ott is vitte volna már a lopott holmit, ott is elkapták, kapott két pofont, de már a rendőrséget is kihívták. Mi lett az eredménye? A cigány gyerek ellen nem indítottak eljárást, mert még kiskorú, a három férfi ellen viszont indítottak, mivel kiskorút bántalmaztak. Azóta idősebb korábban a börtönt is megjárta már a cigány gyerek.
Az ilyen esetek miatt engedtek már végre a nyomásnak és csökkentették le a korhatárt.
El kell fogadni, hogy a cigányság aljarétegével másként nem lehet bírni. Mindig ajánlani szoktam, hogy a cigánytelepek közelében vannak olcsó eladó lakások/házak. 1-1,5 milliórt is. Meg lehet venni, el kell tölteni csak közöttük egy évet és máris változik az ember véleménye és még azt a 12 éves korhatárt is túl magasnak tartja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!